محمود اسلامیان مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور در حاشیه نشست خبری با اشاره به بحث بازنشستگی معلمان با 25 سال سابقه، گفت: در همه جای دنیا صندوقها یک نهاد اقتصادی هستند، مانند بانکها و با فعالیت اقتصادی، بقا پیدا میکنند، اما در کشور ما به خاطر نفت که پول آن میتواند همه تصمیمات اشتباه را جبران کند، شاهد اشتباهات فاحشی هستیم.
وی افزود: در سه دهه اخیر حداقل ۲۸ تصمیم بزرگ در حوزه صندوق گرفته شد که هزینه چند صد هزار میلیاردی بر دوش صندوق گذاشت.
اسلامیان با اشاره به سن بازنشستگی در کشور گفت: من معتقدم سن بازنشستگی در کشور ما بسیار پایین است. در حال حاضر میانگین سن بازنشستگی ۵۱.۵ سال است، این در حالی است که اوج پختگی انسانها مربوط به ۵۰ تا ۶۰ سالگی آنها است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور تصریح کرد: ما افراد ۵۰ ساله را به پارکها میفرستیم، به این بهانه که برای نیروهای جدید اشتغال ایجاد کنیم که این اتفاق هم نمیافتد.
وی با اشاره به میانگین سن بازنشستگی در دیگر کشورها ادامه داد: در دنیا میانگین سن بازنشستگی برای خانمها ۶۰ و برای آقایان ۶۵ سال است. ما با این سن بازنشستگی نمیتوانیم از تجارب نیروهایمان به درستی استفاده کنیم.
اسلامیان تاکید کرد: این سن بازنشستگی علاوه بر آسیبهایی که ذکر شد، فشار مالی نیز به صندوق وارد میکند، به همین دلیل معتقدیم باید پارامترهای بازنشستگی حتما تغییر پیدا کند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور ادامه داد: دولت تمام هزینه های بعضی از صندوقها را میپردازد، اما در مورد صندوق بازنشستگی دولت تنها ۷۰ درصد اعتبارات آن را میدهد و ما باید ۳۰ درصد اعتبارات را خودمان تامین کنیم.
وی تاکید کرد: در دنیا سن بازنشستگی به نسبت ایران حداقل ۱۵ سال بالاتر است و ما جبران این عدد را با پول نفت میپردازیم.
اسلامیان با اشاره به معلمان آموزش و پرورش بعد از ۲۵ سال فعالیت گفت: ما دلایلمان برای مخالفت را اعلام کردیم و در نهایت نیز این طرح از طرف دولت منتفی اعلام شد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور در خاتمه اظهار کرد: ما نگفتیم اجرا نمیکنیم، اعلام کردیم اگر دولت اعتبارات آن را بپردازد، آن را عملیاتی خواهیم کرد.