احتمالاً با هر بار گریه نوزاد دلبندتان، اولین فکری که به ذهنتان خطور میکند دادن شیر یا غذای کمکی به اوست. اما بد نیست بدانید این مهربانی بیش از حد، فرزندتان را در موقعیت خطرناکی قرار میدهد.
کارشناسان تغذیه میگویند: والدینی که با هر بار گریه نوزاد و فرزند خردسال خود سریعاً به او شیر یا غذاهای مکمل میدهند، در حقیقت مرتکب اشتباه بزرگی میشوند چرا که این کار باعث افزایش وزن غیر طبیعی فرزندشان در سالهای آینده میشود.
محققان دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالوی آمریکا با تحقیق برروی 105 نوزاد (در رده سنی 9 الی 18 ماهه) و بررسی وزن آنها در دوران نوزادی و خردسالی با توجه به روش تغذیه ای بکار گرفته شده از سوی والدینشان به نتایج جالبی دست یافتند.
نتیجه این تحقیق نشان داد گریه نوزادان علل متعددی دارد که از جمله آنها میتوان به دل درد ، تب، بیماری، بی قراری ناشی از گرما و سرما، سر وصدا و نور محیط، میل به خواب، گرسنگی، نیاز به تعویض پوشک اشاره کرد.
همچنین یکی از عوامل شایع گریه نوزادان گرسنگی است که براساس تحقیقات در بیش از نیمی از این موارد گریهها حالت غیر واقعی دارد و نباید به نوزاد غذا داد. دانشمندان بر این باورند در چنین شرایطی بدن نوزاد به میزان کافی مواد غذایی جذب کرده و غذای مازاد برایش بسیار مضر است.
بر اساس نتایج این تحقیق، هنگام بیتابی نوزاد باید از سرگرمیهایی مثل فیلم، کارتون، بازی های چند رسانه ای، اسباب بازی و پارکهای تفریحی برای منحرف کردن ذهن کودک بهره برد. استفاده از این روش برای کودکان بزرگتر نیز توصیه میشود.
شواهد نشان میدهد نوزادانی که آرامتر بوده و کمتر گریه میکنند، در بزرگسالی از وزن مناسبتری برخوردارند.
محققان بر این باورند فکر کردن به غذا در دوران نوزادی عادتهای غذایی نوزاد را به راحتی شکل میدهد به طوری که ممکن است کودک به خوردن غذاهای چرب و شیرین علاقهمند شده و به تدریج به پرخوری اعتیاد پیدا کند.
شایان ذکر است شیر مادر اثر چاق کنندگی کمتری دارد و نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند به احتمال بالاتری از همان دوران بارداری دچار اضافه وزن می شوند.