"سوزی گِریگ،" بانوی 26 ساله استرالیایی، از سفر به ایران تجربیات و خاطرات خوب فراوانی کسب کرده و به دیگر گردشگران نیز توصیه میکند شانس سفر به ایران را از دست ندهند. وی همچنین معتقد است ایران امنترین کشور برای یک زن تنها محسوب میشود که میتوان با آرامش و به دور از استرس در میان دیگر افراد جامعه که اغلب مرد هستند با صلح و دوستی زندگی کرد.
سوزی درباره سفر به ایران گفت:جامعه ایرانی به شکل عجیبی تفکیک جنسیتی شده است. به عنوان مثال در متروی تهران، اولین و آخرین واگن مترو صرفا مخصوص بانوان است و هیچ مردی حق ورود به آن را ندارد. درمورد اتوبوسها هم وضع به همین شکل است. بانوان در اتوبوس بخش مخصوص به خود را دارند و مردان از بخش دیگری سوار میشوند. حتی درهای مربوط به بانوان و آقایان نیز از هم جدا است. البته این موضوع استفاده از وسایل نقلیه عمومی را برای بانوان ایرانی کاملا امن کرده است. شما با خیال راحت حتی نیمه شب هم میتوانید از اتوبوس و مترو استفاده کنید بدون اینکه نگران سوار شدن مسافر مرد باشید. شخصا این موضوع را دوست داشتم.
سوزی در ادامه گفت: مردان نسبت به زنان با احترام زیادی رفتار میکنند و حاضر هستند برای آسایش زنان از حق خود بگذرند. در معابر عمومی مردم اغلب به من نگاه میکردند زیرا قیافه من شبیه به ایرانیها نبود؛ اما این موضوع من را اصلا اذیت نکرد. به عنوان یک گردشگر خارجی مردان کمتر به من نزدیک میشدند و اگر بخواهم حقیقت را بگویم در ایران احساس راحتی بیشتری در مقایسه با استرالیا داشتم.
سوزی همچنین به پوشش اسلامی که در طول سفر به ایران آن را رعایت میکرد گفت: هوای تابستان بسیار گرم بود و پوشیدن لباسی بلند (مانتو) تا روی زانوها و به سر کردن روسری کار را سختتر میکرد؛ اما در هر حال موضوع جالبی بود.
آمارهای رسمی نشان میدهد با امضای توافق هستهای و لغو تحریمهای اقتصادی، ورود گردشگران به ایران با سهولت و اطمینان خاطر بیشتری انجام میشود. در 12 ماه گذشته حجم گردشگران استرالیایی به ایران 30 درصد افزایش یافته است که خود نشاندهنده اعتماد بیشتر آنها از امنیت سفر به ایران است.
سوزی در ادامه شرح تجربیات سفر به ایران گفت: تفکر اشتباهی در مورد ایران وجود دارد. برخی ان را کشوری ناامن با امکانات محدود و نامناسب سفر تصور میکنند؛ اما من در سفر به ایران در هتلهای خوبی اقامت داشتم که امکانات خوبی در اختیارم گذاشتند. فقط هنگام اجاره اتاق سوالات زیادی از من درباره اینکه چرا تنها سفر میکنم و آیا همسرم من را همراهی خواهد کرد یا خیر، از من پرسیده میشد.
سوزی همچنین گفت: در ایران به راحتی دوست پیدا میکردم. مردم با من مهربان بودند؛ هرچند همه آنها نمیتوانستند انگلیسی صحبت کنند. معمولا میتوانستند جمله "به ایران خوش آمدی" را انگلیسی بگویند.
سوزی که تاکنون به 30 کشور جهان سفر کرده است در ادامه گفت: اغلب ایرانیها میدانند دیدگاه جهانی نسبت به آنها منفی است، به همین دلیل تلاش میکنند با رفتار خوبشان این دیدگاه اشتباه را تغییر دهند.