محققان دانشگاه کویینزلند با بررسی طولانی مدت فاکتورهای موثر در ایجاد خشونت، علت اصلی بروز رفتارهای خشونتآمیز توسط افراد آرام و معمولی در رانندگی را کشف کردند.
بر اساس گزارش ایندیپندنت، متخصصان روانشناسی اجتماعی دانشگاه «کویینزلند» استرالیا نظریه جالبی را با در نظرگرفتن فاکتورهای فردی همچون سن، جنسیت و روحیات اجتماعی ارائه کرده و سعی کرده دلیل عصبانیت و پرخاشگری افراد را توضیح دهد.
دکتر «استن استیندل» که سرپرستی این تحقیقات را برعهده دارد میگوید که عوامل متعددی در تغییر روحیات افراد در حین رانندگی دخیل هستند، اما در این مطالعه مشخص شد که علت اصلی تغییر روحیه و افزایش خشونت افراد در رانندگی در واقع همان حس «ناشناسماندن» و «تنهایی» در داخل خودرو است.
به گفته محققان، بیشتر مردم هنگام نشستن پشت رُل به نوعی احساس امنیت میکنند و خود را «ناشناس» تصور میکنند و به همین دلیل هنگام رانندگی از آنها رفتارهای توام با عصبانیت و سرشار از توهین سر میزند.
«ناتوانی رانندگان در ایجاد ارتباط با روشهای رایج» از دیگر دلایل موثر در رانندگی خشونتآمیز است.
به عنوان نمونه در حین رانندگی چون نمیتوانیم با سخن گفتن به طرز رانندگی خودروی مقابل اعتراض کنیم از روشهای جایگزین مثل بوق ممتد، حرکات مارپیچ و حرکات اعتراضآمیز با دست استفاده میکنیم که در بعضی از موارد به درگیری لفظی و فیزیکی منتهی میشود.
در این مطالعه همچنین مشخص شد افرادی که همیشه خود را از نظر رانندگی بهتر از سایرین میدانند در اکثر موارد باعث ایجاد شرایط خطرساز و حتی رفتارهای خشونتآمیز میشوند.