محرومیت‌های شدید در انتظار سربازان غایب

سردار ابراهیم کریمی، با اشاره به اتمام مرحله نخست ثبت‌نام مشمولان غایب متقاضی پرداخت جریمه اظهار داشت: در مرحله اول که روز پانزدهم مرداد ماه به اتمام رسید، بیش از 61 هزار متقاضی مشمول پرداخت جریمه غیبت سربازی ثبت‌نام کردند که با توجه به رو به اتمام بدون راستی آزمایی مدارک تحویلی این متقاضیان، تا چند روز آینده تکلیف تمام این افراد مشخص خواهد شد.

* ارسال 1.5 میلیون پیامک به مشمولان غایب

جانشین سازمان وظیفه عمومی با اعلام خبر تشکیل ستاد فراخوان و تعیین‌تکلیف سربازان غایب بر لزوم تعیین‌تکلیف تمام مشمولان غایب تا پایان سال جاری تأکید کرد و گفت: بعد از اتمام مرحله اول این طرح، حدود 1.5 میلیون پیامک به تمام سربازان غایب (از متولدین 54 تا 76 ) ارسال شد و به آنها 10 روز فرصت داده شده است تا برای تعیین‌تکلیف وضعیت خدمتی خود به دفاتر پلیس+10 مراجعه کنند. حتی این پیامک‌ها برای تمامی خطوط تلفن همراه مشمولانی که چند خط موبایل نیز دارند ارسال شده تا از دریافت این پیامک‌ها، اطمینان حاصل کنیم.

وی ادامه داد: در مهلت مقرر کسانی که بیش از 8 سال غیبت داشته باشند می‌توانند از طرح مذکور استفاده کنند و اگر کسانی که کمتر از 8 سال غیبت برای آنها ثبت شده باشد با درنظر گرفتن شرایط آنها اعزام می‌‌شوند.چراکه ممکن است برخی از این افراد شرایط استفاده از معافیت کفالت و پزشکی را داشته باشند که در این صورت می‌توانند از قوانین مرتبط با معافیت بهره‌مند شوند.

* ارسال اخطاریه کتبی به منزل سربازان غایب/ دستگیری سربازان غایب در صورت بی‌توجهی به اخطاریه

کریمی با تأکید بر اینکه سازمان وظیفه عمومی تمام اطلاعات مشمولان غایب را جمع‌آوری کرده و اشراف اطلاعاتی بر آنها دارد، گفت: برای کسانی که بعد از فرصت 10 روزه، اقدامی برای تعیین‌تکلیف خدمت خود نکنند، اخطاریه کتبی توسط پست، کلانتری‌ها و یا پاسگاه‌های مربوطه به درب منازلشان ارسال می‌شود و فرصت کوتاهی برای تعیین‌تکلیف به آنها داده می‌شود و در صورت بی‌توجهی به این اخطاریه‌ها طبق ماده 58 قانون خدمت وظیفه عمومی، شناسایی، تحت تعقیب و دستگیر خواهند شد.

* وضعیت خدمتی همه سربازان غایب تا پایان 95 مشخص می‌شود/ بیمه، مستمری و تسهیلات بانکی در گرو مشخص شدن وضعیت سربازی

وی خاطرنشان کرد: بنابر تصمیمات اتخاذ شده مقرر شده است تکلیف تمام مشمولان غایب تا پایان سال جاری مشخص شود و از این‌رو بنا داریم محدودیت‌ و محرومیت‌های اجتماعی در نظر گرفته شده در قانون برای سربازان غایب را به صورت سیستماتیک و با  بهره‌مندی از اتصال سامانه‌های بانک‌ها، وزارت رفاه و ... با سازمان وظیفه عمومی اعمال کنیم تا مشمولان غایب نتوانند از تسهیلات بانک‌ها و امکاناتی نظیر بیمه و مستمری وزارت کار بهره‌مند شوند.

* جریمه 4 میلیون و 200 هزار تومانی برای کارفرمایانی که از سرباز غایب استفاده کنند

جانشین سازمان وظیفه عمومی ادامه داد: به عنوان مثال طبق ماده 63 مکرر قانون، تمام کسانی که از مشمولان غایب در فرصت‌های شغلی استفاده کنند، مجرم تلقی شده و پس از پیگیری‌های قانونی، صاحبان این مشاغل به دادسرا معرفی شده و برای نخستین‌بار در به کارگیری مشمولان غایب، به پرداخت جریمه‌ای معادل هزینه یک سرباز ( 4 میلیون و 200 هزار تومان) محکوم می‌شوند که البته این مبلغ نیز در حال به روزرسانی است.

* اشراف اطلاعاتی سازمان وظیفه عمومی بر تمام سربازان غایب/تکلیف همه سربازان غایب تا پایان 95 مشخص می‌شود

وی با بیان اینکه باید یک بار برای همیشه تکلیف سربازان غایب را مشخص کرد و امسال برای این امر تمرکز ویژه‌ای داریم گفت: هم‌اکنون اشراف اطلاعاتی ما بر مشمولان غایب تکمیل شده و با توجه به خواسته سربازان و مردم درخصوص تعیین تکلیف سربازان غایب، به دنبال آن هستیم تا به صورت جدی تکلیف همه مشمولان غایب را تا پایان سال جاری مشخص کنیم.

* به دنبال محرومیت‌های بیشتر برای سربازان غایب هستیم

کریمی در پایان با اشاره به اینکه سازمان وظیفه عمومی به دنبال تعامل با مشمولان غایب است خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بنا داریم دایره محرومیت‌ها برای مشمولان غایب را سختگیرانه‌تر اعمال کنیم و در نظر داریم برای سختگیری بیشتر درخواست‌های محرومیت‌های بیشتری را به قانونگذار ارائه دهیم، لازم است مشمولان غایب نیز با تعامل و با در نظر داشتن محرومیت‌های پیش‌رو، در تعامل با این سازمان نسبت به تعیین‌تکلیف وضعیت خدمتی خود اقدام کنند.