محمد زاده استاد یار دانشکده علوم تغذیه گفت: شیر خوار تا پایان 6 ماهگی از هر غذای کمکی بی نیاز است و فقط باید از شیرمادر تغذیه کند زیرا این ماده غذایی حاوی آب و املاح مورد نیاز برای رفع نیازهای غذایی نوزاد است.
محمد زاده تغذیه نوزاد از آغوز را مهم دانست و اظهار داشت: آغوز علاوه بر اینکه بهعنوان اولین واکسیناسیون نوزاد عمل می کند، او را در برابر بسیاری از عفونتها حفاظت و به تنظیم سیستم ایمنی در حال تکامل بدن نوزاد کمک می کند.
وی ابراز داشت: تماس پوست با پوست مادر و نوزاد و تغذیه اولیه با آغوز با کاهش مرگ و میر در ماه اول عمر ارتباط دارد، همچنین با افزایش تغذیه انحصاری با شیر مادر و افزایش طول مدت تغذیه با شیر مادر در ماه های بعدی نیز ارتباط دارد که منجر به ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر های بعدی می شود.
این استاد یار دانشکده علوم تغذیه تاکید کرد: آغوز حاوی مقدار زیادی ویتامین A محلول در چربی، کاروتینوئید، ویتامین E ،پادتن ها،سلول های محافظ و ماده ضد میکروبی به نام ایمونوگلوبولین است.
وی آغوز را اولین واکسن نوزاد بر ضد بیماری های عفونی دانست و تصریح کرد: خوردن آغوز سبب دفع مکونیوم (ماده سیاه رنگ موجود در روده های نوزاد در هنگام تولد ) و رشد میکروب های مفید روده می شود.
وی افزود: هر زمان که نوزاد از شیر مادر تغذیه می کند مقدار پرولاکتین خون (هورمونی برای افزایش میزان شیر) افزایش یافته و شیر بیشتری تولید می شود. هرچه کودک بزرگتر شود رنگ شیر متناسب با نیاز های رشد او تغییر می کند.