«۴۰ ساله‌ها» واکسینه می‌شوند

محمد مهدی گویا - رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در سمینار تازه‌های هپاتیت C و تدوین پروتکل درمان آن در ایران، با بیان اینکه علت اصلی برگزاری این سمینار این است که دنیا می‌خواهد تا سال 2030 به سمت حذف هپاتیت‌های ویروسی برود، اظهار داشت: بر همین اساس برنامه‌ای 15 ساله تدوین شده تا از طریق آن بتوان بیماری‌هایی که از طریق تماس خونی یا جنسی انتقال می‌یابند را ریشه‌کن کنیم که از جمله آنها هپاتیت B و C است.

 

وی افزود: ما از سال 1372 به بعد برنامه واکسیناسیون ویژه در کشور را برای هپاتیت B ایجاد کردیم و در سال 85، 4 گروه سنی زیر سال 72 را انتخاب کرده و برای هپاتیت B واکسینه کردیم؛ این در حالی است که هپاتیت C واکسنی برای پیشگیری ندارد، اما یک روش درمانی خیلی مطمئن برای آن یافتند و کسانی که تحت درمان قرار می‌گیرند، بین 3 تا 6 ماه بهبودی کامل می‌یابند. حال این نشست برای این است که بتوانیم این امکان را در ایران هم ایجاد کنیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون بین 200 تا 250 هزار مبتلا به هپاتیت C مزمن در کشور وجود دارد، ادامه داد: متأسفانه تعداد زیادی از این مبتلایان از بیماری خود خبر ندارند به طوری که می‌توان گفت در ایران و دنیا بیش از 90 درصد از بیماری‌شان اطلاع ندارند.

به گزارش وزارت بهداشت - گویا مهمترین انتقال هپاتیت C را تزریق از سرنگ مشترک عنوان کرد و گفت: البته هزینه‌های دارویی و درمانی این بیماری تا حدودی تحت پوشش بیمه قرار دارند. در عین حال ما در حال بحث با سازمان بیمه سلامت هستیم تا بتوانیم با بیمه‌ها بر سر افزایش پوشش بیمه‌ای این بیماری به توافق برسیم. در حال حاضر یک دوره درمانی برای هر بیمار 2 میلیون تومان است اما اگر این درمان تحت پوشش بیمه قرار گیرد، هزینه آن کمتر می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر داروی اصلی هپاتیت B در کشور موجود است، خاطرنشان کرد: ما در برنامه حذف هپاتیت B تلاش می‌کنیم، گروه‌های سنی دیگری را نیز واکسینه کنیم و هدف بعدی‌مان این است که افراد زیر 40 سال را در برابر هپاتیت B واکسینه کنیم.