سرطان سینه چه خانم هایی را بیشتر تهدید می کند؟
نوش آفرین ستاری متخصص زنان و زایمان؛ گفت: همه توده هایی که در سینه ایجاد شده و توسط خانم ها احساس می شود ،لزوما سرطان سینه نیست و اگر این توده سرطانی هم باشد ،با مراجعه به پزشک و تشخیص زودهنگام ،قابل پیشگیری و درمان است.

 

وی ادامه داد: از مهمترین و اصلی ترین عامل بروز این بیماری "ژنتیک" است که ریشه در خانواده و نسل های قبلی بیمار دارد، آلودگی هوا، غذای چرب، تغذیه ناسالم و نداشتن فعالیت ورزشی نیز نقش موثری در ابتلا به سرطان سینه دارند.

 

ستاری افزود: احساس وجود توده یکی از مهمترین علائم سرطان سینه محسوب می شود و لازم است خانم ها نسبت به هرگونه توده حساسیت نشان داده و به پزشک کنند تا بر مبنای معاینه های کلینیک ،غربالگری ، ماموگرافی تشخیص قطعی صورت گیرد.

 

وی در خصوص چگونگی پیشگیری بیماری ابراز داشت: یک رژیم غذایی سالم مانند مصرف ریزمغذی گیاهی که در میوه ،سبزیجات و غلات وجود دارد و استفاده از مواد غذایی که دارای درصد بالایی از فیبر گیاهی هستند، همچنین نگه داشتن وزن در حالت طبیعی از عوامل کاهش بروز سرطان سینه به شمار می آیند.

 

این متخصص زنان در پایان اظهار داشت: انجام آزمایش غربالگری و ماموگرافی از سنین 40 سالگی به بعد و هر 2 سال یکبار می تواند با درصد بالایی از سرطان سینه در میان زنان میانسال جلوگیری کند.