این زن با وعده آلمان مهاجران ایرانی را فریب می داد

اوایل سال 89، خواهر و برادری با حضور در دادسرای عمومی و انقلاب فرودگاه مهرآباد تهران، از زنی به اتهام کلاهبرداری شکایت کردند.

یکی از آنها به بازپرس پرونده گفت: من و خواهرم تصمیم گرفته بودیم برای ادامه زندگی و یافتن کاری مناسب به آلمان سفر کنیم. در اثنای رفت و آمد به سفارتخانه، با مردی آشنا شدیم که مدعی بود، از طریق یک زن ایرانی که در ترکیه زندگی می‌کند و در زمینه مهاجرت فعالیت دارد، می‌توانیم به آلمان سفر کنیم. به صورت تلفنی با آن زن حرف زدیم و بعد از هماهنگی، راهی ترکیه شدیم. در ملاقات با این زن که تابعیت ایرانی ـ ترکیه‌ای داشت، به ما قول داد، دو هفته‌ای مقدمات سفرمان را به آلمان فراهم می‌کند.

وی اضافه کرد: من و خواهرم، فریب وعده‌های او را خوردیم و به او اعتماد کردیم. هر کدام 30 هزار دلار به وی پرداخت کردیم. در این دو هفته که در رستوران او بودیم، مدام می‌گفت بزودی مقدمات سفرمان فراهم می‌شود، اما با گذشت دو هفته هیچ خبری نشد و حتی به اعتراض‌هایمان توجهی نمی‌کرد. یک روز ماموران پلیس ترکیه به رستورانش آمدند و آن زن، من و خواهرم را به عنوان مسافر غیرمجاز، معرفی و پلیس هر دویمان را دستگیر و به بازداشتگاه منتقل کرد.

شاکی تصریح کرد: هر چه به ماموران ترکیه‌ای می‌گفتیم، اشتباهی ما را دستگیر کرده‌اند و ما به طور قانونی وارد ترکیه شده‌ایم، فایده‌ای نداشت. قاضی پرونده هم به حرف‌هایمان توجهی نکرد. بنابراین من و خواهرم روانه زندان ترکیه شدیم. یک ماه را در شرایط بد جسمی و روحی سپری کردیم. سرانجام من و خواهرم را آزاد و از خاک ترکیه اخراج کردند. این یک ماه برای ما مثل یک سال گذشته و از نظر جسمی و روحی با مشکل روبه‌رو شده‌ایم.

همزمان با شکایت این خواهر و برادر از کلاهبردار زن، او تحت تعقیب پلیس قرار گرفت. این در حالی بود که زن دیگری نیز که در دام همان متهم کلاهبردار گرفتار شده بود، با حضور در دادسرا شکایت مشابهی را مطرح کرد و گفت، علاوه بر سرقت 35 هزار دلارش، این زن او را به عنوان مهاجر غیرقانونی به پلیس ترکیه معرفی کرده و بیش از یک ماه در زندان ترکیه و در شرایط بد نگهداری شده است.

محاکمه غیابی متهم

با افزایش شکایت‌ها، روند رسیدگی به این پرونده وارد مرحله جدیدی شد. جستجو برای دستگیری کلاهبردار زن ادامه داشت، اما ماموران تا مدت‌ها، موفق به دستگیری وی نشدند بنابراین پرونده این زن شیاد به دادگاه ارسال شد و او به صورت غیابی در دادگاه به حبس، جریمه نقدی و رد مال شکات محکوم شد. در حالی که حکم غیابی تائید و برای اجرا به واحد اجرای احکام دادسرای فرودگاه مهرآباد تهران رسیده بود، زن کلاهبردار چند روز پیش با هویت جعلی وارد ایران شد.

ماموران با اطلاع از این موضوع برای دستگیری او وارد عمل شدند و توانستند متهم را در یکی از محلات تهران شناسایی و دستگیر کنند. متهم با انتقال به دادسرا بازجویی شد و گفت: کارم در ارتباط با مهاجرت غیرقانونی و کلاهبرداری از مردم است. طبق نقشه ام ازمهاجران پول می‌گرفتم و بعد از چند هفته که از حضورشان در ترکیه می‌گذشت، به جای انتقال آنها به کشورهای اروپایی و آلمان، آنها را به عنوان مهاجر غیرقانونی به پلیس معرفی می‌کردم تا پلیس آنها را دستگیر و از ترکیه اخراج کند.

با توجه به این که متهم در حکم غیابی به حبس محکوم شده بود، با هماهنگی قضایی روانه زندان شد.