محمد سالاری درباره جزئیات حادثه شهران اظهار داشت: اگر آتشسوزی که در منطقه شهران در ساعت 4 بامداد اتفاق افتاد، در ساعت یک بامداد اتفاق میافتاد، یک فاجعه انسانی را شاهد بودیم که حتی ابعاد بینالمللی پیدا میکرد و منجر به رخدادهای زیادی میشد.
وی افزود: شهر تهران با جمعیتی بالغ بر 10 میلیون نفر چه وضعیتی از لحاظ ایمنی و بحران دارد و چقدر ایمن است؟
سالاری با تأکید بر اینکه اساساً شهر تهران آبستن اتفاقات بسیار وحشتناک تر از حادثه شهران است، گفت: در این حادثه، خدا کمک کرد و اگر در ساعت دیگری این اتفاق رخ میداد، تلفات انسانی و خسارتهای بسیاری بر جا میگذاشت.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: شهر تهران در 10 سال گذشته در یک بیبرنامگی تمامعیار احداث شده است و حادثه شهران یک هشدار به تمام مسئولین در مدیریت شهری بود که متوجه شوند در زیر زمین پایتخت چه خبر است.
سالاری افزود: با توجه به گسلهای فراوان و بافتهای فرسوده 4 هزار هکتاری موجود در پایتخت و همینطور شبکههای آب، برق، گاز و مخابرات که در افزایش حادثه تسهیل میکنند و موجب افزایش کشتارهای ناشی از زلزله میشود.
سالاری خاطرنشان کرد: در ایجاد پروژهها فقط افتتاح کردن و لیست کردن پروژهها مهم نیست بلکه ایجاد زیرساختهای لازم در پروژه ارجحیت دارد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران بیان داشت: در حادثه اخیر در منطقه شهران، به گفته شهردار تهران هیچ لودری از مترو و دیگر دستگاهها آنجا نبوده است و احتمال نشست خاکهای زیرزمینی را در این حادثه میدهند، ولی باید کار کارشناسی دقیق انجام شود.
وی افزود: رسالت ما این است که مدیریت شهری موضوع نشست زمین را بررسی کند و در احداث پروژهها، پدافند غیرعامل مورد توجه قرار گیرد.
وی هشدار داد: نشست زمین آنقدر زیاد است که ممکن است قسمتی از پایتخت به پایین فرو رود.
وی افزود: در جنوب تهران سالی 15 سانت نشست زمین داریم، لذا باید کمیتهای ایجاد شود که عرصههای پرتردد مردم را مورد بررسی قرار دهد و کانالهای تأسیساتی در تهران داشته باشیم و در شهرهای توسعهیافته، اینگونه کانالها موجود است.