یارانه افراد ممانعت کننده از تحصیل دانش‌آموزان قطع می‌شود؟

محمد دیمه‌ور معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آیا طرح و برنامه‌ای در خصوص قطع یارانه افراد ممانعت کننده از تحصیل دانش‌آموزان به دولت و مجلس ارائه شده است؟»، اظهار داشت: در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تجارب برخی کشورها که این کار را انجام داده‌اند، بررسی کردیم.

وی افزود: در کنار مشوق‌هایی که برای خانواده‌های کم‌درآمد وجود دارد، سازمان‌هایی مانند بهزیستی و کمیته امداد هم اعلام آمادگی کرده‌اند تا اگر علت بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزی مشکلات معیشتی خانواده است، قطعاً هم آموزش و پرورش، دستگاه‌های حمایتی و مؤسسات خیریه کمک کنند تا این مانع رفع شود.

دیمه‌ور با اشاره به اینکه اگر خانواده‌ای از کودک خود بهره‌کشی کند و اجازه تحصیل به او ندهد باید از برخی تسهیلات اجتماعی محروم شود، خاطرنشان کرد: اگر در جایی واقعاً بحث معیشتی وجود نداشته باشد و بهره‌کشی از کودکان صورت ‌گیرد، کسی که از کودک خود سوء استفاده کرده، آینده او را خراب و به سرمایه انسانی کشور لطمه وارد می‌کند چرا باید او را هم تشویق کنیم و هم از منابع دولت و ملت بی دلیل در اختیار چنین خانواده‌ای قرار دهیم.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مطالعات تطبیقی انجام شده از کشورهای مکزیک و برزیل در خصوص ممانعت کنندگان از تحصیل کودکان، گفت: موضوع قطع یارانه ممانعت کنندگان از تحصیل دانش‌آموزان پیشنهادی است که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و در قسمت هدفمندی یارانه‌ها مطرح است.

وی تصریح کرد: حال باید دید آن عده‌ای که به دنبال سوء استفاده و بهره کشی از کودکان هستند، مطابق قانون حمایت از کودکان و نوجوانان چه اقدامات بازدارنده‌ای برای آنها در نظر گرفته می‌شود که یکی از آنها می‌تواند قطع یارانه این افراد باشد.