علیاصغر فانی در جمع مدیران پژوهشسراها و مناطق ۱۹ گانه آموزش و پرورش شهر تهران که در اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران برگزار شد، درباره اهمیت و نقش پژوهشسراهای دانشآموزی اظهار کرد: مهمترین کارکرد پژوهش سراهای دانش آموزی، استعدادیابی و پرورش خلاقیت دانش آموزان بر اساس فرایندهای مشخص در طول دوره های مختلف تحصیلی است.
وی افزود: پژوهشسراهای دانش آموزی بخشی از مجموعه استعدادیابی و پرورش خلاقیت است که سایر اجزای این مجموعه به هم پیوسته را مدارس نمونه دولتی، طرح شهاب و مدارس استعدادهای درخشان تشکیل می دهد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: اگر می خواهید نهادی در آموزش و پرورش ایجاد کنید که این نهاد چندین مأموریت شناخت استعداد، رشد استعداد، تقویت و بالندگی استعداد دانش آموزان را دنبال کند، ایجاد پژوهش سراهای دانش آموزی است. ما در پژوهش سراهای دانش آموزی استعدادهای دانش آموزی را شناسایی و رشد می دهیم .
وی با بیان اینکه در آموزش و پرورش حافظه محوری باید تبدیل به خلاقیت محوری تبدیل شود، تصریح کرد: در سال تحصیلی گذشته ۳۵۰ هزار نفر از دانش آموزان تحت پوشش طرح شهاب قرار گرفته اند و قصد داریم تا پایان سال ۱۴۰۰، تمام دانش آموزان تحت پوشش طرح شهاب قرار بگیرند؛ طرح شهاب در واقع رسیدگی به استعدادهای درخشان در مدارس عادی است که البته این به معنی نفی مدارس تیزهوشان نیست.
وی با بیان اینکه برای اولین بار در این دولت یازدهم آیین نامه یا اساس نامه استعدادهای درخشان را به تصویب رسید، گفت: در شاخص جهانی به ازای هر ۱۰۰ دانش آموزان ۳ دانش آموز استعداد درخشان است که ما در سالهای اخیر شاهد هستیم در بعضی از شهرستان های کشور با برگزاری آزمون، ۲۷ درصد از ۱۰۰ دانش آموز در استعدادهای درخشان تحصیل می کنند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آموزش و پرورش جایی نیست که با آزمون و خطا بتوانیم آن را اداره کنیم؛ کار دراین نهادآموزش وپرورش خیلی فنی است واقدامات آن نیز باید به دور از هر گونه شتابزدگی انجام شود.