گذشته از اقدامات تعجب آور و عجیب برای زیبایی صورت و بدن همچون کاشت سبیل و گونه، جراحیهای مخصوص سلفی گرفتن، بوتاکس، جراحی پلاستیک، پروتز، ساکشن، عملهای بینی و عمل بلند شدن قد، اخیرا عمل جراحی «چال گونه» مد شده است.
گاهی میل به زیبایی در افراد آنها را مجبور میکند دست به کارهایی عجیب و غریب بزنند و اخیرا کاشت چال گونه روی بورس آمده است که در ابتدا کمی دور از ذهن و نامتعارف بود. با وجود اینکه اغلب هزینههای عملهای زیبایی به خصوص کاشت چال گونه گزاف و بی مورد است اما افراد بی پول جوامع نیز پا به پای افراد پولدار برای زیبایی خود مبلغهای چشمگیری را خرج میکنند.
چال گونه چیست؟
چال طبیعی و مادرزادی صورت به این علت بوجود میآید که هنگام لبخند و خنده، پوست و ماهیچههای گونه جمع شده و به داخل صورت کشیده میشود و همین موضوع حفرههایی کوچک را کنار لبها متمایل به گونهها ایجاد میکند.
در برخی نقاط جهان به کاشت چال گونه، «طرح لبخند» یا «گودی لبخند» نیز گفته میشود زیرا هنگام لبخند یا خنده این حفرههای کوچک بروز میکنند. بسیاری افراد این چاله را به طور طبیعی، مادرزادی و ژنتیکی دارند و حتی از آن نیز ناراضی هستند اما برخی دیگر برای داشتن این حفرههای کوچک میلیونها تومان هزینه میکنند و این موضوع کاملا سلیقهای است.
بسیاری از هنرپیشهها و ستارگان هالیوودی نیز چال گونه دارند و در بیشتر موارد مصنوعی است؛ افراد بسیاری در سراسر دنیا به پیروی از ستاره مورد علاقه خود نیز به این عمل جراحی تن میدهند.
علاوه بر این، با انجام عمل جراحی بینی یا ساکشن چربیهای صورت واقع در نواحی گونه نیز ممکن است گونهها برجستهتر شوند و دو حفره کوچک زیر آنها پدید آید. از طرف دیگر، پروتز گونه نیز ممکن است چال گونه را بوجود بیاورد اما چند مدت یکبار نیاز به ترمیم و بازسازی دارد.
افراد با مشورت با پزشکان جراحی زیبایی میتوانند با توجه به آناتومی صورت و درخواست خود یکی از این راهها را انتخاب کنند. این عمل جراحی نیاز به بیهوشی عمومی ندارد و با بی حسی موضعی قابل انجام است که عملی سرپایی محسوب میشود. گفته میشود که بیشتر جراحی کاشت چال گونه بر روی زنان انجام شده و گاهی نیاز به بیهوشی عمومی دارد.
اگر بخیههایی که از داخل دهان برای بوجود آمدن چال گونه میزنند با یکدیگر به خوبی پیوند بخورد، این حفرهها تا مدت بسیار طولانی بر صورت افراد می ماند اما در غیر این صورت افراد تنها چندین ماه یا چند سال میتوانند از آن لذت ببرند. اگر از طریق ساکشن یا پروتز گونه، این چالهها بوجود آید، هر چند وقت یکبار نیاز به ترمیم و بازسازی دارد.
آیا کاشت چال گونه پشتوانه علمی پزشکی دارد؟
در علم پزشکی بسیاری از پزشکان و محققان اتفاق نظر دارند که عمل جراحی چال گونه غیر علمی است و در هیچ کدام از مباحث علمی جراحی پلاستیک به آن پرداخته نشده است. به بیان دیگر، این میل به زیبایی طلبی بشر امروزی است که هر روز راه جدیدی را برای زیباتر جلوه دادن خود امتحان میکند.
گاهی اوقات طی این عمل جراحی، برخی از عصبهای گونه و اطراف دهان دچار مشکل میشود و آن نقاط دچار بی حسی موضعی میشوند. از جمله عوارض این عمل میتوان به بروز عفونت در دهان، خون ریزی، بی حس شدن قسمتی از صورت، چروک شدن نقاط افراد دهان، ورم و کبودی صورت، آسیب به ماهیچههای دهان و نیاز به عمل جراحی ترمیمی اشاره کرد.
این باور کاملا غلط است و از نظر پزشکی هیچ پشتوانهای ندارد. بسیاری افراد این چاله را به طور طبیعی، مادرزادی و ژنتیکی دارند و در غیر این صورت میتوانند به عملهای جراحی یا اقدامات زیبایی همچون پروتز و ساکشن متوسل شوند.