پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا (www.cyberpolice.ir) اعلام کرد: سرهنگ دوم علیرضا آذردرخش رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به برخی از شگردهای کلاهبرداری در این ایام گفت: متاسفانه یکی از علل مهم وقوع چنین کلاهبرداری هایی را می توان در حسن اعتماد بیش از حد هموطنان دانست.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا ادامه داد: مجرمان سایبری از این حسن اعتماد سوءاستفاده کرده و با استفاده از تکنیک های مهندسی اجتماعی اقدام به سرقت اطلاعات کاربران، برداشت غیر مجاز از حساب های بانکی و .... می کنند.
وی افزود: ارسال بدافزار، ارائه کادو و هدایای تقلبی، ارائه کالاهایی مغایر با کالای درخواستی، طراحی سایت های جعلی (فیشینگ) و... از نمونه های مختلف شگردهای کلاهبردارانه این ایام بوده که با وعده های تخفیف ویژه در فضای سایبر فعال شده است.
این مقام مسئول در توصیه به کاربران فضای مجازی که قصد خرید کادوی روز پدر از طریق فضای مجازی را دارند، گفت: خرید کردن از سایت های معتبر و مهم و دارای نماد اعتماد الکترونیک (enamad) ضروری است.
وی تاکید کرد: در خرید های آنلاین باید دقت داشته باشید در دام فیشرها(طراحان صفحات جعلی) گرفتار نشوید؛ این افراد صفحاتی جعلی شبیه به صفحه اصلی ایجاد کرده و به دنبال سرقت اطلاعات مهم کاربران که عمدتاً اطلاعات بانکی است، هستند.
سرهنگ آذردرخش دقت در آدرس نوشته شده در آدرس بار را بسیار مهم دانست و گفت: مهمترین راه برای جلوگیری از عملی شده اهداف فیشرها، نوشتن آدرس صحیح توسط خود کاربر می باشد؛ لذا از رفتن به لینک هایی که در سایت های مختلف و یا شبکه های اجتماعی ارائه شده است خودداری کنید.
وی همچنین ارسال پیامک های تبریک از سوی افراد ناشناس را یکی دیگر از شگردهای مرسوم دانست و گفت: این افراد با ارسال پیامک های مختلف در قالب sms و email و مطالب جذاب و اغوا کننده، کاربران را به لینک های دیگر راهنمایی می کنند؛این لینک های می تواند همان لینهای جعلی فیشینگ باشد.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا ارسال بدافزار را یکی دیگر از شگردهای این افراد دانست و گفت: هدف افراد سودجو از ارسال بدافزار، فعالیت های جاسوسی، تخریب یا سرقت اطلاعات هستند.
سرهنگ آذردرخش در توصیه ای دیگر به کاربران فضای مجازی گفت: هموطنان عزیز به این گونه پیام ها که از سوی افراد ناشناس ارسال شده است توجه نکنند چون ممکن است اهداف مجرمانه ای در پشت ماجرا باشد.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در انتها از کلیه کاربران خواست در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری، اعلام کنند.