محمود نبوی ، در رابطه با بیماریهای واگیردار در فصل بهار و همزمان با گرم شدن هوا گفت: مسمومیت غذایی ناشی از مصرف آب و غذای آلوده در این ایام وجود دارد چرا که مسافرتها در فصول بهار و تابستان بیشتر میشود.
وی ادامه داد: بنابراین توصیه میشود که مردم فقط آب آشامیدنی مصرف کنند که علامت آن را داشته باشد و در جایی که دسترسی به آب لولهکشی ندارند، بطری آب معدنی به همراه داشته باشند چرا که آب لولهکشی در کشور طبق آزمایشات انجام شده تا 98 درصد مشکلی ندارد.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: صیفیجات، میوههای بوتهای و سبزیها را به خوبی باید با آب و محلول ضدعفونیکننده شستشو دهند و از اماکن مطمئن غذای خود را تهیه کنند تا دچار مسمومیت نشوند.
نبوی تصریح کرد: به دلیل گرم شدن هوا، بیماری سرماخوردگی کمتر میشود، اما چون هنوز برخی از استانهای کشور هوای سرد را تجربه میکنند، باید مردم مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه فعلاً اپیدمی خاصی در کشور گزارش نشده، گفت: بیماری ویروسی زیکا که در آمریکای جنوبی و برزیل گزارش شده، به دلیل اینکه پشه ناقل آن در کشور نیست، بنابراین خطر انتقال و اپیدمی آن در کشور وجود ندارد.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: اما اگر افرادی قصد مسافرت به این مناطق را دارند یا به مناطق جنگلی این محدوده، توصیه میشود که نکات ایمنی را رعایت کنند، البته آموزشهای لازم به تورهای مسافرتی داده شده و توصیه شده که زنان باردار به این مسافرت نروند چرا که نقص جنین را به دنبال دارد.
نبوی در مورد وضعیت بیماری وبا نیز در کشور گفت: هر سال در فصل بهار کلاسهای آموزشی برگزار میشود و آمادگی لازم خود را تدارک و اعلام میکنیم، اما حدود 5 سال است که اپیدمی جدیدی از این بیماری نداشتهایم.
وی ادامه داد: البته موارد کمی در کشورهای اطراف گزارش شده که در استانهای مرزی آن را کنترل میکنیم.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در مورد وضعیت آنفلوانزا نیز گفت: این بیماری در حال حاضر فروکش کرده چرا که هوا رو به گرمی است و به صورت اپیدمی در کشور وجود ندارد.