هدایت حسینی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به آخرین مطالعات بین المللی انجام شده بر روی حدود 20 میلیون نفر جمعیت از 186 کشور جهان اظهار داشت: وزن ساکنین جهان در 40 سال اخیر رو به افزایش است بطوریکه چاقی یکی از مهمترین مشکلات سلامتی بشر در قرن حاضر محسوب میشود.
حسینی ادامه داد: در حال حاضر تخمین زده میشود حدود 650 میلیون نفر در دنیا دچار مشکل چاقی هستند که از این تعداد 266 میلیون نفر آنرا مردان و 375 میلیون را زنان تشکیل میدهند.
وی همچنین افزود: بررسیها نشان داده است میزان شیوع چاقی در زنان بیشتر از مردان است بهطوریکه در حال حاضر 10.8 درصد مردان و 14.9 درصد زنان در دنیا مبتلا به چاقی هستند. این در حالی است که 2.3 درصد مردان و 5 درصد از زنان دچار چاقی شدید هستند.
حسینی پیش بینی کرد: در صورت ادامه این روند، میزان چاقی دنیا در 10 سال آینده 18 درصد به مردان و 21 درصد به زنان خواهد رسید.
وی با بیان اینکه چاقی زمینه ساز ایجاد بسیاری از بیماریهای غیر واگیر است، گفت: این پدیده هزینه زیادی بر نظام سلامت جهانی در کشورهای مختلف وارد میکند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور همچنین تصریح کرد: در طی همین 40 سال اخیر کمبود وزن در مردان از 13.8 درصد به 8.8 درصد و در زنان میزان کمبود وزن از 14.6 درصد به 9.7 درصد تقلیل پیدا کرده است که این مطلب بیانگر آن است که افزایش وزن و چاقی در دنیای امروز مشکلات سلامتی بیشتری را نسبت به کمبود وزن برای سلامت جوامع بشری در بردارد.
وی به معضل چاقی در کشورمان نیز پرداخت و عنوان کرد: ایران نیز در چاقی، کم و بیش از همین الگوی جهانی پیروی میکند به همین دلیل و برای تعیین دقیق میزان اضافه وزن، چاقی و چاقی شدید در کشور، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در چهار محور، برنامه مراقبت غذا و تغذیه را در راستای برنامههای مبارزه با بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت را در سال 95 در کشور به اجرا در خواهد آورد تا بر اساس تعیین وضع موجود امکان مداخلات بهداشتی دقیق و بر اساس شواهد فراهم شود.
حسینی در پایان توجه به میزان غذا و کالری دریافتی از طریق مواد غذایی و فعالیت بدنی کافی روزانه را دو توصیه مهم برای جلوگیری از افزایش وزن و چاقی برشمرد.