انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری خود اظهار داشت: در حال حاضر مشاوره ازدواج در چند استان اجباری شده است و هدف از آن جلوگیری از معلولزایی ناشی از اختلالات ژنتیکی است.
وی تصریح کرد: پیشگیری یکی از اولویتهای سازمان بهزیستی کشور محسوب میشود که در این زمینه اقدامات گستردهای را در یک سال گذشته انجام دادهایم.
محسنی بندپی به راهبرد دوم سازمان در خصوص استانداردسازی خدمات اشاره کرد و گفت: در این بخش نیز تلاش گستردهای را جهت استانداردسازی خدمات در حوزههای مختلف توانبخشی، درمانی و... انجام دادهایم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به پروتکل صدور مجوز جهت فعالیت مراکز درمانی معتادان (کمپها) بیان داشت: در این زمینه با برگزاری جلسات مختلف و استفاده از نظرات کارشناسان پروتکل اشاره شده بازنگری و بازبینی شد و جهت اجرا به استانها ابلاغ شده است.
وی گفت: این پروتکل از ابتدای فروردین 95 اجرا خواهد شد و در واقع صدور مجوز و فعالیت مراکز براساس شاخصهای پروتکل جدید خواهد بود.
به گفته محسنی بندپی استفاده از خیر جمعی و ظرفیت و پتانسیل مردمی جهت کمک به نیازمندان و مددجویان یکی از سیاستهای بهزیستی محسوب میشود به طوری که سازمان به دنبال تسهیل شرایط و ضوابط مشارکت هموطنان در حوزه خیر جمعی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به برگزاری همایش مسئولیت اجتماعی ( شهید فیاض بخش) اشاره کرد و گفت:دبیرخانه این همایش در سازمان بهزیستی فعال شده است و این همایش با همکاری بخش خصوصی و نظارت شورای راهبردی سازمان برگزار میگردد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فعالیت در حوزه رسانهها همانند کار در سازمان بهزیستی سخت و دشوار است، گفت: امیدواریم اقداماتی که از سوی سازمان برای جامعه هدف انجام میگیرد توسط رسانههای مکتوب، تصویری و شنیداری به اطلاع مردم برسد.
محسنی بندپی در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه هزینههای پیشگیری بسیار کمتر از هزینههای درمان است، بیان کرد: شناسایی هر بیمار در مرحله نخست راحتتر است و بنابراین یکی از سیاستهای اصلی سازمان بهزیستی پیشگیری از معلولیت از طریق ارائه خدمات مشاورهای است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: در حال حاضر 250 مرکز مشاوره ژنتیک فعال هستند که از این تعداد 210 مرکز خصوصی هستند.
وی همچنین به تدوین آییننامه کمک به چندقلوها در بخشهای مختلف اعم از حق پرستاری، مهدکودک و شیر اشاره کرد و گفت: به زودی این آییننامه تهیه و ابلاغ خواهد شد.
محسنیبندپی در ادامه به پرداخت عیدی به خانوادههای چندقلو در سطح کشور اشاره کرد و گفت: 10 هزار خانواده سه قلوه به بالا همزمان با شب عید هر خانواده 100 هزار تومان دریافت خواهد کرد.
وی افزود: یک میلیارد تومان جهت پرداخت عیدی به 10 هزار خانوده سه قلوه به بالا پیشبینی شده است ضمن اینکه این عیدی به خانوادههای چندقلوهایی که در سامانه ثبتنام کردهاند نیز پرداخت میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به تدوین سازوکار نظارتی بر عملکرد مراکز و مؤسسات خیریه اشاره کرد و گفت: طی سه ماه آینده سازوکار نظارت بر مراکز خیریه تدوین خواهد شد.