از جمله نیازهای اصلی بشر به زیبایی و داشتن تناسب اندام است.
زنان و دختران جوان به دلیل این که جزو اقشاری هستند که به امر زیبایی و تناسب خود اهمیت میدهند غالبا نسبت به مردان در معرض خطرات جدی روان گردانها و مواد مخدر قرار میگیرند.
**به دنبال راهی برای زیباتر دیده شدن
بسیاری از دختران و زنان جوان امروزه برای زیباتر شدن پوست و اندام خود به دنبال راه کاری هستند تا سریعتر به خواسته خود دست یابند.
اغلب آنها بدون توجه و دقت لازم از هر طریقی حاضرند تا اندامی لاغر و پوستی شفاف داشته باشند بسیاری از آنها با حضور در سالنها و مکانهای عمومی مثل آرایشگاهها و باشگاههای بدن سازی و ورزش با افرادی آشنا میشوند که فروشنده مواد مخدر و محرک بوده و سعی در جلب نظر آنها برای فروش مواد دارند.
**شستشوی ذهن با القای خرافات
این افراد سود جو سوداگران مرگ با القای یک سری شایعات و حرفهای خرافی مبنی بر این که مصرف این گونه مواد در شادابی پوست و تناسب اندام آنها تاثیر گذار است به شستشوی ذهن دختران جوان دست زده و آنها را ترغیب به مصرف این مواد میکند.
معمولا در سالنهای آرایشی و باشگاههای ورزشی زنانه برخی افراد سودجو به راحتی دختران و زنان جوان را هدف مقاصد شوم خود قرار میدهند و با تلقین به آنها بر این اساس که مصرف مواد محرکی مثل شیشه موجب تسهیل و تسریع در رسیدن به اهدافشان میشود آنان را از راه به در کرده و درگیر مصرف مواد افیونی و محرک میکنند.
متاسفانه بسیاری از دختران و زنان با آگاهی و یا بدون آگاهیهای لازم از مضرات و اثرات منفی مصرف این قبیل مواد به مصرف آن اقدام میکنند، البته علاوه بر مسایل زیبایی شناختی مصرف مواد مخدر و محرک باید به علل روان شناختی و نیز برخی بیماریهای جسمی در زنان باید اشاره کرد.
اعتیاد یا وابستگی به مواد مفهومی است که فرد با مسئولیت و انتخاب خود به سراغ مصرف میرود و بعد از چند مدتی وابسته به آن میشود.
متاسفانه چند سالی است که از میزان قبح گرایش زنان به اعتیاد نسبت به مردان کاسته شده است در حالیکه زنان نسبت به مردان در برابر اثرات مواد محرک و مخدر شکننده تر بوده و آسیب پذیری بیشتری دارند.
حال با توجه به میزان آسیب پذیری زنان در برابر خطرات و آسیبهای اجتماعی مواد مخدر باید برنامههای مدونی برای پیشگیری و آگاه سازی آنها از سوی نهادها و سازمانهای مرتبط انجام گیرد و باید نظارت دقیقی بر کار باشگاههای ورزش و نیز مکانهایی مثل آرایشگاههای زنانه صورت گیرد تا شاهد بروز آسیب جدی اعتیاد که باعث نابودی کانون گرم خانوادهها و نیز موجب از بین رفتن زنان کشور میشود نباشیم.
پرویز افشار معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر و سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری می گوید: در سال 1380 نزدیک به 5 درصد از کل رقم معتادین کشور جمعیت خانمها بودند در سال 1390 این رقم به 9 درصد رسیده است، یعنی نزدیک به دو برابر شده است.
وی گرایش دانسته یا نادانسته زنان به سوی مواد محرک جدید را یک نگرانی مهم قلمداد کرد و افزود: نادانسته به این دلیل است که خانمها در پارهای از محیطهای زنانه تحت تاثیر قرار میگیرند متاسفانه در محیطهای زنانه مانند آرایشگاههای و مهمانیها و باشگاهها، پارهای از افراد برخی خانمها را به مصرف این گونه از مواد ترغیب میکنند.