حمیدرضا کفاش پیش از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته تربیت اسلامی و امور تربیتی گفت: امور تربیتی به معنای حفظ ارزش‌های انقلاب در مدارس توسط شهیدان رجایی و باهنر بنا نهاده شد. هفته تربیت اسلامی از روز شنبه ۸ اسفند آغاز می‌شود.

وی افزود: تجلیل از ایثارگران و خانواده شهدای امور تربیتی، دعوت از رزمندگان و جانبازان برای تشریح ایثارگری‌های خود در ایام دفاع مقدس و تقدیر از پیشکسوتان حوزه تعلیم و تربیت از جمله

برنامه‌های طراحی شده برای این هفته است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در هفته تربیت اسلامی و تجلیل از مربیان و پیشکسوتان حوزه تربیت اسلامی به منظور الگوسازی در میان دانش‌آموز تجلیل می شود.

کفاش با اشاره به اینکه تجلیل از پیشکسوتان عرصه تعلیم و تربیت به معنای جایگزین کردن ارزش‌های تربیتی در جامعه است، ادامه داد: در روز سه‌شنبه ۱۱ اسفند در سالن حجاب مراسم تقدیر از پیشکسوتان استانی عرصه تعلیم و تربیت را داریم و از هر استان دو نفر و در مجموع ۶۴ چهره ماندگار تربیتی در کشور تقدیر می‌شوند.

وی با بیان اینکه از ۱۱ هزار مربی تربیتی که در طول سال تحصیلی فعالیت‌های ویژه‌ای را داشتند، تقدیر می شود، گفت: شنبه ۸ اسفند با نام امور تربیتی و تحول بنیادین در آموزش و پرورش، یکشنبه ۹ اسفند امور تربیتی، ولایت‌مداری و اقتدار ملی، دوشنبه ۱۰ اسفند امور تربیتی، عقلانیت، تدبیر و امید، سه‌شنبه ۱۱ اسفند امور تربیتی، خلاقیت و نوآوری و جهاد علمی، چهارشنبه ۱۲ اسفند امور تربیتی، مقاومت و ایثار و شهادت، پنجشنبه ۱۳ اسفند امور تربیتی و اقتصاد مقاومتی و جمعه ۱۴ اسفند امور تربیتی و تشکل‌های دانش‌آموزی نامگذاری شده است.

کفاش در باره ی فعالیت‌های تربیتی و پرورشی در طول یکسال گذشته تصریح کرد: تغییر نقش مربیان تربیتی از مجریان فعالیت‌های پرورشی به راهبران تربیتی در مدارس یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها بود چرا که اعتقاد داریم مجموعه فعالیت‌های پرورشی در مدارس باید به تشکل‌های دانش‌آموزی واگذار شود و مربی پرورشی نقش راهبر را ایفا کرده و دانش‌آموزان را هدایت کند و خود به دنبال برگزاری مراسم نباشد.

وی بیان کرد: دوره‌های آموزشی با هدف ارتقای سطح مربیان پرورشی برگزار شد که در این دوره‌ها تلاش شد مربیان با روانشناسی شخصیتی نوجوانان، نحله‌های فکری و شیوه‌های جدید برخورد با آن آشنا شوند. هرچقدر آموزش‌ها افزایش یابد، میزان ناهنجاری‌ها در مدارس کاهش می‌یابد.

۴ میلیون و ۹ هزار دانش‌آموز تحت پوشش فعالیت‌های قرآن، نماز و عترت قرار گرفتند

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره ی فعالیت‌های قرآن، نماز و عترت در مدارس گفت: طرح حفظ ترتیبی و حفظ موضوعی قرآن کریم در مدارس برگزار شد که در سال جاری در مقایسه با سال گذشته ۱۳ درصد به لحاظ مشارکت دانش‌آموزان در این برنامه رشد داشتیم و در مجموع ۴ میلیون و ۹ هزار دانش‌آموز تحت پوشش قرار گرفتند. احیای مراکز دارالقرآن مدنظر است به گونه‌ای که علاوه بر حفظ مدارس قرآن، ۶۵۰ دارالقرآن را احیا کردیم.

کفاش افزود: طرح جامع تقویت و تعمیق اقامه نماز در مدارس احیا شد که در مقایسه با سال گذشته ۱.۵ برابر رشد داشت. همچنین برای توسعه و تجهیز نمازخانه‌های مدارس خرید کلانی را در سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز کشور داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: طرح یاوران نماز در مدارس برگزار شد که ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از مدیران و ۳ هزار نفر از ائمه جماعات مدارس با هزینه‌ ۲ میلیارد تومانی که توسط ستاد اقام نماز تامین شد

تحت آموزش قرار گرفتند.

به ازای هر دانش آموز هشت کتاب در مدارس داریم

 وی درباره ی فعالیت کتابخوانی در مدارس بیان کرد: در سال ۹۴ رشد ۶۶ درصدی را در حوزه کتاب مدارس داشتیم و هم‌اکنون ۱۰ میلیون و ۴۰۹ هزار جلد کتاب در مدارس کشور وجود دارد که به ازای هر دانش‌آموز ۸ کتاب موجود است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال جاری شاهد رشد ۱۴ درصدی اردوی زیارت اولی‌ها بودیم. این اردو ویژه دختران سال دوم دبیرستان است که تاکنون به زیارت امام رضا (ع) نرفته‌اند و در سال تحصیلی جاری موفق شدیم با حمایت خیران و تامین هزینه از سوی آنها ۱۲ هزار دانش‌آموز را در قالب طرح زیارت اولی‌ها به مشهد اعزام کنیم.

کفاش در خصوص فعالیت‌های امور تربیتی و مشاوره گفت: برگزاری آزمون‌های ویژه برای مشاوران و مربیان و دسته‌بندی آنها برای ارائه آموزش‌های لازم از جمله مهم‌ترین برنامه‌ها بود. همچنین آیین‌نامه هدایت تحصیلی تدوین شده است که در روز دوشنبه ۱۰ اسفند در صحن علنی شورای عالی آموزش و پرورش برای تصویب مطرح می شود.

 وی با بیان اینکه ماهنامه تربیت سیاسی و اجتماعی ویژه معلمان پرورشی است نه دانش‌آموزان گفت: تیراژ آن ۲۰ هزار نسخه است و مربیان را برای تربیت سیاسی، اجتماعی نه سیاسی کاری و فعالیت‌های حزبی آموزش می‌دهیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ماهنامه تربیت ویژه مشاوران، ماهنامه تربیت ویژه مربیان قرآن و ماهنامه تربیت ویژه تشکل‌های دانش‌آموزان پیشتازان و فرزانگان از جمله نشریات دیگری است که منتشر می‌شود.

کفاش در خصوص اردوهای راهیان نور بیان کرد: هم‌اکنون حدود ۵۸۰ هزار نفر به اردوهای راهیان نور اعزام شده‌اند و معتقدیم که انتقال مفاهیم دفاع مقدس به دانش‌آموزان جزء وظایف ذاتی ما است، همچنین همراه با کاروان راهیان دانش‌آموزی، روحانیان و راویان اعزام می‌شوند.

کفاش با اشاره به تعداد دانش‌آموزان رأی اولی، تصریح کرد: تعداد ۳.۵ میلیون دانش‌آموز رأی اولی در کشور داریم که جمعه ۷ اسفند برای نخستین بار در انتخابات شرکت می‌کنند. بیش از ۷۵ درصد عوامل اجرایی انتخابات در حوزه وزارت کشور از میان فرهنگیان هستند.

 معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه مدارس روز شنبه هشت اسفند تعطیل نیستند، گفت: تشکل‌های دانش‌آموزی امسال برای ایجاد شور و نشاط در انتخابات فعالیت زیادی کرده‌اند.