مهیار خسروشاهی گفت: طبق مطالعاتی که انجامگرفته آلودگی هوا بیشترین اثر را بر روی افراد مبتلابه بیماری دیابت خواهد داشت.
وی بیان کرد: آلودگی هوا در مبتلایان به دیابت در گروه سنی اطفال و کودکان باعث مقاومت به انسولین میشود.
وی بالا رفتن مقاومت سلولی را ناشی وجود آلایندههای هوا که بهصورت اکسیداسیون عمل میکنند دانست و افزود: دسته دوم افراد بزرگسال و بهخصوص خانمهای میانسال و سالمند مبتلابه بیماری دیابت هستند که آلودگی هوا میتواند بهسرعت بر روی این افرا اثر گذاشته و مشکلساز شود.
وی با اشاره به بیماریهای زمینهای در افراد، گفت:آلودگی هوا در بیمارانی که دچار آسم و بیماریهای قلبی و عروقی و افرادی که مشکلات تنفسی دارند باعث تشدید بیماری میشود.
وی با اشاره به افزایش اکسیداسیون سلولی در خانمهای باردار گفت:افزایش اکسیداسیون سلولی ریسک ابتلا به دیابت را در جنین این افراد بالا میبرد.
وی گفت :استفاده از مواد آنتیاکسیدان بهخصوص در کودکان میتواند از عوارض مقاومت انسولین و بروز مشکلات ناشی از آن جلوگیری کند.
خسروشاهی با اشاره به آنتیاکسیدانهای موجود در مواد غذایی اظهار داشت: بیماران دیابتی از سبزیها و سیفی جات و میوههایی که رنگدانههای تیره دارند و حاوی آنتیاکسیدان هستند استفاده کنند.
وی در توصیه به افرادی که دائم در محیط باز هستند و در هوای آلوده میکنند، گفت: بهمنظور جلوگیری از ورود ذرات معلق موجود در هوا به داخل سیستم تنفسی استفاده از ماسکهای فیلتر دار ضروری است.