جعفر رحیمی با بیان اینکه برگزاری این کارگاهها در فواصل معین و با حضور پزشکان و کارشناسان دفتر برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز(UNAIDS) و مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صورت میگیرد، تصریح کرد: در این دورهها مددکاران کمیته امداد آموزشهای لازم را درخصوص شناسایی، پیشگیری و درمان بیماری ایدز فرا میگیرند.
وی اظهار کرد: کمیته امداد سال گذشته تفاهم نامهای در همین راستا با هدف تحقق اهداف توسعه هزاره و اهداف ده گانه ایدز( UNAIDS) در جهت به صفر رساندن موارد جدید HIV ، به صفر رساندن تبعیض و به صفر رساندن مرگهای ناشی از ایدز با رویکرد پیشگیری سطح اول (Primary) درمیان خانوادههای نیازمند تحت پوشش کمیته امداد و گسترش خدمات حمایتی به افراد و خانوادههای نیازمند که با HIV زندگی میکنند، تهیه و امضاء کرد.
به گفته وی وضعیت همهگیری این بیماری در کشور همچنان در بین مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر با شیوع 3/15 درصدی روبرو است به طوری که بررسیها از تغییر الگوی انتقال مبتلایان خبر میدهد لذا اهمیت توجه به این گروه میتوانند در برنامههای کنترل بیماری در جامعه نقش موثری داشته باشد.
مدیرکل بهداشت ، درمان و امور بیمه کمیته امداد خاطرنشان کرد: مددکاران کمیته امداد در این کارگاههای آموزشی در جریان وضعیت ایدز در ایران، راه های انتقال ویروس HIV ، رفتار های مخاطره آمیز در جوانان وگروههای در معرض خطر قرار میگیرند.
رحیمی افزود: متاسفانه مددجویان تحت حمایت کمیته امداد به دلیل عدم اطلاع و آگاهی از نحوه شناسایی، انتقال، پیشگیری و درمان در چند مورد قربانی این بیماری شدهاند که ارتقاء سطح دانش و آگاهی مددکاران در مواجه با مبتلایان به ویروس HIV لازم و ضروری است.
همچنین عباس صداقت رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یکی ازاین کارگاههای آموزشی، اظهار داشت: طبق آخرین مطالعه در مورد اندازه گیری آگاهی جوانان و نوجوانان کشور در ارتباط با شناسایی راههای انتقال ایدز و باورهای اشتباه در این رابطه حدود نیمی از جوانان نمیدانند که چگونه در برابر ابتلا به ایدز از خود مراقبت کنند.
صداقت با بیان اینکه تقریبا نیمی از جمعیت کشور را جوانان و نوجوانان تشکیل میدهند، گفت: این قشر از جامعه کنجکاو بوده و میخواهند رفتارهای پرخطر را آزمون و گاهی بحرانهای خود را از راههای غیرسالم هدایت کنند، بنابراین این قشر بسیار آسیب پذیرتر از دیگر اقشار جامعه هستند که ضروری است آموزش های لازم را فراگیرند.
وی تصریح کرد: هیچ دستگاهی به تنهایی قادر به کنترل عواملی مانند مصرف مواد مخدر یا رفتارهای پرخطر جنسی نخواهد بود، بنابراین همه نهادها وظیفه دارند که نسبت به آگاه سازی خانواده ها اقدام کنند.