سلیمان عباسی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی،در خصوص راهکارهایی برای مقابله با آلودگی هوا گفت: درمان اساسی برای کاهش آلودگی هوا باید صورت گیرد و ریشه و منشا تولید آلودگی هوا باید برچیده شود. اما اگر منشا آلودگی ریشه کن نشود همچنان آلاینده ها در هوا تولید می شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که با تعیین عوارض برای تونل های شهری موافق هستند یا خیر تاکید کرد: گرفتن عوارض در این زمینه یعنی دست بردن به جیب مردم و دلیلی ندارد در هر زمینه ای به مشکل برخورد کردیم دست به جیب مردم ببریم.

 

عباسی گفت : هوای پاک و برطرف کردن آلودگی هوا یکی از نیازهای اساسی بشر برای زندگی به حساب می آید و باید این مشکل بررسی و برطرف شود.

 

وی افزود: در نظر گرفتن عوارض برای تونل های شهری و یا دست بردن به جیب مردم راهکار مناسبی برای این کار نیست. گاهی برخی افراد برنامه و طرحی  برای کنترل آلودگی هوا مطرح می کنند اما منابع برای آنها موجود نیست که اگر منابع در اختیارشان باشد آلودگی را می توانند ریشه کن کنند. اگر هم منابعی موجود نباشد نباید از مردم عوارض دریافت کنیم و برای هر مسئله ایی عوارض تعیین کنیم. زیرا مردم از نظر مالی تحت فشار هستند و نمی توان با تعیین عوارض سنگین فشارها را بیشتر کرد.

عباسی در ادامه خاطر نشان ساخت: تامین وسایل نقیله عمومی  نیز راهکار دارد و با دریافت عوارض از مردم میسر نمی باشد.

 

وی گفت: برای کاهش آلودگی هوا چند راهکار و جود دارد؛ اول اینکه صنعت خودرو سازی تکنولوژی خودرو را افزایش دهد و بنزین یورو4 در اختیار مردم قرار دهند چرا که بنزین یورو 4 به فرهنگ مردم ارتباطی ندارد. راه دیگر جمع آوری خودروهای فرسوده است. اگر هم افراد توان تعویض خودرو فرسوده را ندارند باید به آنها تسهیلات داده شود. ایجاد فضای سبز و درخت کاری و تاسیس پارک هم از موارد بسیار موثر در کاهش آلودگی هوا است.

 

عباسی با اشاره به اینکه چندین سال است برای مبارزه با آلودگی هوا در بودجه هزینه گذاشته می شود اما هیچ تاثیر و پیشرفتی در کاهش آلودگی هوا نداشته ایم گفت: اگر همان پول را هزینه خودرو مجانی می کردیم و در اختیار افرادی که خودروی فرسوده دارند قرار می دادیم تا کنون کمی از آلودگی هوا کاسته شده بود.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: راهکارهای آلوده هوایی از نظر اینجانب این موارد است؛ شناسایی منشا آلودگی هوا (کارخانه ها یکی از منشا آلودگی هستند که باید آنها را از شهرها دور کنند. برخی از کارخانه های تولیدی آلاینده و دود را ایجاد می کنند که باید در آن مکان ها فیلترهای تصفیه ها موجود باشد زیرا همه این عوامل باعث بروز آلودگی است. جمع آوری خودروهای فرسوده؛ به طوریکه کارخانه های خودروسازی خودرو نو و جدید را جایگزین خودروهای فرسوده کنند.

 

وی خاطر نشان ساخت: استفاده از شوفاژ و پکیج به جای شومینه و بخاری در منزل می تواند به کاهش آلودگی کمک کند هم چنین به مردم نیز آموزش داده شود. در غیر اینصورت ما نباید مشکل را از مردم بدانیم که مردم آلودگی ایجاد می کنند در صورتیکه مردم باعث بروز آلودگی نیستند.