جهت‌گیری سراهای محله و مدیریت محلی باید در راستای مطالبات مردم باشد

محسن پیرهادی، عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران از محله صدرا در منطقه 22 بازدید و با شورایاران این محله و ساکنانش گفت‌وگو و تاکید کرد که تثبیت مدیریت محله ای در تهران در صورتی که نظام‌مند و برنامه‌ریزی شده پیش برود افزایش رضایتمندی شهروندان را به دنبال داشته و منجر به اجرای برنامه های اجتماعی و فرهنگی اثرگذار می شود.

پیرهادی

در این جلسه که با دیدار مردمی آغاز شد، بررسی وضعیت موجود و مشکلات محله صدرا مورد توجه قرار گرفت و مردم و شورایاران مهمترین مسایل ‍پیش رو را تشریح کردند. به گفته یکی از شهروندان ساکن در این محله، یکی از مشکلات اصلی دو نیمه شدن بافت شهری و محله صدرا و در واقع وجود یک بافت قدیمی در کنار یک بافت شهری جدید است و این مساله باعث بروز مشکلات زیادی برای ساکنان شده است. همچنین به گفته ساکنان محلی، بسیاری از اقدامات انجام شده در محله آنها از جمله اقدام برای ساخت مساجد به صورت نیمه کاره رها شده است. آنها همچنین به کم بودن روشنایی در معابر شهرک صدرا اشاره و تاکید کردند که این موضوع موجب افزایش وقوع سرقت و نیز احساس نا امنی بیشتر در میان ساکنان محله شده است.

پیرهادی

فقدان محل عرضه روزنامه و مجلات و نیز محدودیت تردد وسایل حمل و نقل عمومی در محله از دیگر مسایلی که این روزها زندگی روزمره ساکنان شهرک صدرا را تحت تاثیر قرار داده است.

پیرهادی

پس از دیدار مردمی، پیرهادی با ائمه جماعت مساجد، اعضا شورایاری، هیات امنای محله و مسئولین محلی دیدار کرد. در این جلسه، طاهری دبیرشورایاری محله صدرا با اشاره به روند جداسازی این محله از محله زیبادشت جنوبی در دوره چهارم شورایاری ها گفت:با توجه به نیاز جمعیتی و جدیدالتاسیس بودن این محله پس از گذشت چندین ماه هیات امنا به صورت کامل تشکیل نشده و پس از پیگیری های فراوان بعد از گذشت بالغ بر 8 ماه از شروع به کار دوره جدید شورایاری ها ساختمان سرای محله با پیگیری شورایاری به صورت استیجاری توسط شهرداری تهیه و بعد از گذشت بالغ بر دو ماه از تحویل ساختمان امکانات اولیه جهت فعالسازی آن تهیه نشده است و جلسات و فعالیت شورا و هیات امنا در مساجد و مکان های دیگر تشکیل می شود.

پیرهادی

او ادامه داد: از لحاظ واگذاری اعتبارات تاکنون مبلغی از سوی شهرداری منطقه واگذار نشده است و حتی زمین چمن مصنوعی فجر 22 یعنی تنها مرکز ورزشی و کمک کننده به سرای محله، بعد از مهر ماه تحویل مدیریت محله شده و اجاره این زمین پس از گذشت شروع به کار شورایاری و جداسازی محلات تاکنون فقط یک ماه به حساب این محله واریز شده و در بهره برداری از این زمین مشکلات فراوانی وجود دارد .

 

در ادامه این جلسه پیرگانی یکی دیگر از اعضا شورایاری این محله که به نمایندگی از هیات امنای محله صحبت می کرد، با بیان اینکه اکثریت افرادی که به ما مراجعه می کنند دغدغه های از جنس محلی و عمومی دارند، افزود: این محله تازه تاسیس شده تاکنون آمایشی و محدوده ای جهت روشن شدن مردم جهت مطالبه مسایل شهری آماده نشده است و بعضی معابر واقع در این محدوده به صورت برآورد شخصی اعضا شورایاری آمایش شده و از لحاظ کارشناسی نمی توان به صورت محلی فعالیت تاثیر گذار به علت جزیره بودن معبر آن انجام داد .پیرهادی

او از کم توجهی شهرداری منطقه به محله ها، انتقاد کرد و گفت:به نظر می رسد هنوز حتی کوچکترین بخش شهرداری به باور تشکیل محله نرسیده است برای مثال سایت شهرداری منطقه 22 هنوز فضایی را جهت معرفی این محله در سایت خود جهت راهنمایی شهروندان قرار نداده است و شهروندان این محله و در کل محلات منطقه قربانی امکانات ، پروژها و فضا های فرا منطقه ای واقع شده در منطقه 22 شده اند به طوری که نگاه مدیریت شهری منطقه 22 به رغم تاکید مدیریت ارشد شهرداری از نگاه محله ای به نگاه و ارائه خدمات امکانات به مهمانان یک روزه ای که از دریاچه خلیج فارس و سایر امکانات این منطقه استفاده می کنند، تغییر کرده است.

به گفته او خواسته شورایاران افزایش نگاه شهرداری منطقه به محلات و تعامل بهتر جهت رفع معضلات محلی است و با توجه به امکانات و پروژه هایی فرا منطقه ای در سطح منطقه، انتظار افزایش حمایت از محلات و کمک به رفع مشکلات را دارند.

او گفت: نباید طرح های فرا منطقه ای زندگی محله ای را تحت تاثیر منفی قرار دهد برای مثال اتوبان آزادگان و ادامه اتوبان اتوبان حکیم از کنار بافت مسکونی عبور می کند که می توان با نصب دیوار صوتی بخشی از آسیب های اتفاق افتاده را کاهش داد .

به گفته شورایاران محله صدرا، در ارتباط با زیرگذر این محله واقع در خیابان ساحل فاقد دید ایمنی و اصولی است. علاوه بر این دو پیچ غیراستاندارد موجب مشکلات فراوانی برای عابران و خودروها و نیز وقوع حوادث متعدد شده است.

در ادامه این جلسه، پیرهادی، عضو شورای شهر تهران پس از شنیدن صحبت های حاضران در جلسه گفت: با وجود اینک شهرداری از نظر مالی در وضعیت مناسبی نیست ولی بسیاری از مشکلات با مدیری صحیح حل می شود، تمام درخواست های شما به صورت کتبی به شهرداری تهران و زیر مجموعه های مربوطه ارسال می شود و پس از پیگیری و پاسخ شهرداری نتایج را به هیئات امنا اعلام می کنیم.

او ادامه داد: دست اندرکاران محلی مطمئن باشند، تلاش می کنیم در این رفت و آمدها پیگیری ها مشکلات مطرح شده را حل کنیم چرا که معتقدیم و باور داریم که بازگشت به محله محوری و احیای نقش اجتماعی مردم در محلات موجب افزایش سرمایه اجتماعی و نیز انگیزه بیشتر برای مشارکت مردمی می شود البته این دو مستلزم اجرای دقیق برنامه های پیش بینی شده و نیز حمایت مدیریت شهری در مراحل اولیه است تا زمانی که مدیریت محلی در همه محلات تثبیت شود.

پیرهادی

او با تاکید بر ضرورت کارآمدی سراهای محله افزود: نباید در میانه راه، کار را رها کنند و در واقع راه اندازی سراهای محله و تشکیلات مدیریتی آن آغاز کار است و نباید این تلقی به وجود بیاید که در هر محله ای که سرای محله ساخته شده کار تمام شده است چرا که در واقع کار شروع شده و باید با تقویت سراهای محله آنها را به جایگاه تاثیرگذاری در زندگی اجتماعی و فرهنگی و روزمره مردم رساند.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر ادامه داد : استفاده از ظرفیت های محله ای در فعال شد سرای محله و مشارکت شهروندان در مسایل فرهنگی اجتماعی باعث ایجاد و بست سازی فعالیت های اثرگذار خواهد شد چرا که برنامه های محلی اگر مبتنی بر نیازهای واقعی مردم باشند، بهتر نتیجه می دهند و رضایتمندی بیشتر شهروندان را به دنبال خواهند داشت و اساسا جهت گیری و رویکرد سراهای محله باید در راستای مطالبات محلی و خواست مردمی باشد در غیر این صورت از اهداف خود دور شده اند.

پیرهادی گفت: البته انتظار این است که در فرایندی که برای این مسیر باید طی شود معتمدان و فعالان محلی از جمله شورایاران و هیات امنای محله و نیز مدیریت محله واقع بینانه به فرصت ها و امکانات نگاه کنند و در بهره گیری از فرصت ها به صورت تدریجی اما موثر برای نهادینه شدن مدیریت محله و به عبارت دیگر واسپاری امور مردم به خود آنها گام بردارند.