جزئیات حادثه میدان فاطمی و اعتقاد به کوچک شدن وزارت بهداشت

سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی پس از حضور در همایش جهانی روز داوطلب و عضویت داوطلبان هلال‌احمر در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سؤالات آنها پاسخ داد.

قاضی‌زاده هاشمی در مورد فعالیت هلال‌احمر گفت: بیشتر اموال هلال‌احمر را اموال موقوفه تشکیل می‌دهد که این موضوع نشان از اعتماد مردم به این جمعیت دارد.

وی ادامه داد: داوطلبان هلال‌احمر در بلایا و حوادث طبیعی و غیر طبیعی حضوری فعال دارند و اکنون نیز در قالب «سلامت‌یار» مقرر شده تا در بیمارستان‌ها حضور بیابند و خدماتی را به بیماران ارائه کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه این افراد پس از آموزش‌هایی که می‌بینند در 10 بیمارستان کشور حاضر می‌شوند و خدمات حمایتی و غیر پزشکی به بیماران ارائه می‌کنند.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه بیماران به کمک‌های روحی، روانی و در برخی موارد مالی احتیاج دارند، گفت: امیدواریم که این طرح با موفقیت انجام شود و به سایر بیمارستان‌ها نیز توسعه یابد.

وی در پاسخ به سؤالی در مورد ادغام اورژانس با سازمان امداد و نجات هلال‌احمر گفت: وظیفه هلال‌احمر امداد نجات است و متفاوت از اورژانس فعالیت می‌کند. بحث ادغام این دو مطرح نبوده بلکه ما پایگاه‌های مشترک و نزدیک به هم داریم که می‌خواهیم از آنها به صورت مطلوب استفاده کنیم.

وزیر بهداشت در مورد آخرین آمار مربوط به مرگ‌های ناشی از آنفلوانزا گفت: آقای گویا مسئول اعلام این آمارها هستند اما آنچه من باید بگویم این است که اوضاع تحت کنترل قرار دارد و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

وی ادامه داد: هر ساله عده‌ای در تمام دنیا به علت آنفلوانزا جان خود را از دست می‌دهند که این مرگ‌ها در حد معقول دنیا اتفاق می‌افتد البته مردم باید مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

هاشمی در خصوص وضعیت مددکاران در بیمارستان‌ها گفت: ما به معنای واقعی مددکار در بیمارستان نداریم چرا که در مجموع کمبودهایی داریم که باید برای رفع آنها اقدام کنیم.

وی افزود: بخشی از این اقدامات همین همکاری مشترک با هلال‌احمر در طرح «سلامت‌یار» است. اما ما باید به طور کلی خدمات را به نحوی نرخ‌گذاری کنیم که برای سرمایه‌گذار حضور در عرصه سلامت سودآور باشد.

وزیر بهداشت ادامه داد: معتقدم وزارتخانه باید کوچک باشد و به جای تصدی‌گری که در 100 سال گذشته انجام داده باید کار نظارتی کند. در شرایط فعلی ما نیاز داریم تا 200 یا 300 هزار نفر را به کادر سلامت کشور بیفزاییم که البته به مصلحت کشور نیست.

هاشمی راه چاره را عدم تصدی‌گری دولت در موضوع سلامت عنوان کرد و گفت: نرخ‌ها را جوری تعیین کنیم که برای بخش خصوصی حضور در عرصه سلامت سودمند باشد البته برای اینکه هزینه‌های مردم افزایش نیابد باید بیمه‌ها حمایت‌های خود را گسترش دهند.

وی در خصوص تصادف میدان فاطمی گفت: سالانه 380 هزار نفر در کشور فوت می‌کنند و 17 هزار نفر نیز در تصادفات جان می‌دهند اکنون که بیشترین رضایت از عملکرد سلامت کشور است چرا این موضوعات مطرح می‌شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه یک مهندسی پشت درج چنین مطالبی است، گفت: رسانه‌ها پاسخ دهند که چرا یک خبر به این سرعت از مرزها عبور می‌کند و به طور گسترده در رسانه‌های بیگانه بازتاب پیدا می‌کند. تصور من این است که 2 ماه است عملیات روانی علیه سلامت کشور راه انداخته‌اند.

هاشمی ادامه داد: گزارشی که صبح امروز به دستم رسید حاکی از این است که کادر درمانی حداکثر تلاش خود را کرده است و این فرد به علت تصادف جان خود را از دست داده حالا چرا سراغ بقیه‌ تصادف‌ها در کشور نمی‌رویم و به این یک مورد می‌پردازیم.

وی خواستار برخورد مشابه رسانه‌ها میان حوزه سلامت و دیگر حوزه‌ها شد و گفت: رسانه‌ها باید همان رفتاری را که با دیگر حوزه‌ها می‌کنند با حوزه سلامت نیز انجام دهند چرا هنوز جرمی ثابت نشده نام پرستار و تصویر آن و همچنین نام بیمارستان را رسانه‌ای می‌کنید.

وزیر بهداشت در مورد انتظاراتش از مجلس آینده گفت: انتظاری نداریم غیر از دفاع از حقوق ملت و مجلس که در رأس امور باشد تصمیمات کلیدی می‌گیرد که در کارآمدی هر سه قوه اثرگذار است.

هاشمی گفت: انتظار ما این است که جلوی کالاهای آسیب‌رسان را بگیرند، برای طرح‌های ملی پیوست سلامت تعیین کنند و بودجه بیمه‌ها را افزایش دهند.

وی تأکید کرد: البته اگر 50 درصد منویات رهبری در حوزه سلامت را نیز به قانون تبدیل کنند یک تحول جدی ایجاد می‌شود.