به گزارش افکارخبر، کارشناسان مرکز ملی تحقیقات جوی به همراه سازمان امنیت غذایی جهان با انتشار گزارشی هشدار دادند که تغییر آب و هوا احتمالاً تاثیرات مهمی بر امنیت غذایی سراسر جهان، بخصوص مناطق فقیر و مناطق گرمسیری، خواهد داشت.
این گزارش که با مشارکت ۱۹ سازمان دولتی و غیردولتی در ایالات متحده، آرژانتین، بریتانیا و تایلند آماده شده، تاکید دارد که آب و هوای گرم تر و تغییر در الگوی بارش می تواند بر تولید، توزیع و امنیت مواد خوراکی تاثیرگذار باشد.
به گفته یکی از دانشمندان همکار در ارائه این گزارش، «اگر جوامع به مسیر فعلی انتشار بالای گازهای گلخانه ایی ادامه دهند، بدون شک، تغییر آب و هوا، چالش اصلی در تولید و توزیع مواد خوراکی خواهد بود. اما اگر جوامع موجب کاهش انتشار این گازها شوند، تغییرات اقلیمی همچنان عاملی تنش زا در عرصه امنیت خوراکی خواهد بود، اما سایر عواملی نظیر شرایط اجتماعی-اقتصادی هم می توانند مهم باشند.»
تاکید این گزارش، بر شناسایی تاثیرات تغییرات اقلیمی بر امنیت مواد غذایی جهانی تا سال ۲۱۰۰ است. البته محققان این گزارش اذعان می کنند که امنیت غذایی، یعنی توانایی مردم در دستیابی و مصرف مقادیر کافی مواد غذایی سالم و مغذی، تنها تحت تاثیر تغییر آب و هوا نیست، و عواملی نظیر پیشرفت های تکنولوژیکی، افزایش شمار جمعیت، توزیع ثروت، و تغییر در عادات خوراکی هم هست.