بیشتر مردم ایران کمبود ویتامین D دارند

به گزارشافکارخبر،از انجام مطالعه و پژوهش ریزمغذی‌ها در ایران طی دوره‌های ۱۰ ساله(پورا) خبر داد و گفت: اولین بار این مطالعه و پژوهش در ایران، سال ۱۹۸۰ انجام گرفت و وضعیت ۵ ریزمغذی شامل آهن، روی، کلسیم، ویتامین A و D میان افراد جامعه بررسی شد.

به گفته وی کمبود فقر آهن شایع‌ترین مشکل در حوزه ریزمغذی‌ها بود و بر همین اساس برنامه‌ریزی‌ها برای کاهش این مشکل اجرایی شد. طرح‌ آهن‌یاری دختران دبیرستانی نیز از جمله اقدامات انجام گرفته در این راستا است.

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۰ دومین مطالعه و پژوهش ریزمغذی‌ها در ایران انجام گرفت، افزود: کمبود آهن تا حدودی براساس برنامه‌های انجام گرفته برطرف شد و مطالعات نشان داد که مداخلات ما در این زمینه موثر بوده است.

نوبخت اظهار کرد: بر اساس مطالعات اخیر کمبود ویتامین D در همه گروه‌های سنی از معضلات پیش‌رو بود و در کل کشور این کمبود ریزمغذی شیوع بالایی دارد. دانش‌آموزان نیز در این زمینه مستثنی نیستند.

وی در پایان درمورد این مسئله که بسیاری اعتقاد دارند؛ ریزش مو در میان دانشآموزان دختر به دلیل کمبود ریزمغذیها افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر این معضل وجود ندارد و بررسی علمی بر این اساس انجام نگرفته البته ممکن است به صورت موردی شاهد کاهش ریزش مو در میان دختران دانشآموز باشیم که میتواند ریشه در بعضی ریزمغذیها داشته باشد ولی به طور کلی این مسئله مشکل اساسی نیست و حتی به صورت محدود نیز گزارش نشده است.