محاکمه ۵ متهم در پرونده اخلال ارزی

به گزارشافکارخبر،حجت‌الاسلام والسمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در هشتاد و چهارمین نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی در خصوص بازداشت شدن یکی از مسئولان ارشد بانک سپه و آخرین وضعیت بازگرداندن خاوری به کشور اظهار کرد: از بازداشت شدن یکی از مسئولان ارشد بانک سپه اطلاعی ندارم و در مورد خاوری نیز اتفاق خاصی نیفتاده و مسئولان ذیربط پیگیر موضوع هستند. الان نیز کشورهای مدعی مبارزه با فساد حاضر نشدند برای بازگرداندن وی با ایران همکاری کنند.

سخنگوی قوه‌قضاییه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص پرونده یدالله روزچنگ متهم پرونده ارزی و اینکه در ارتباط با این موضوع چه تعداد متهم وجود دارد و چند نفر محاکمه می‌شوند، گفت: اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور براساس ماده یک قانون اخلال در نظام اقتصادی تعریف شده است. برای تطبیق مصادیق اخلال در نظام اقتصادی، قاضی یا خودش موضوع را تشخیص می‌دهد یا از بانک مرکزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی استعلام می‌کند. اگر چنانچه اخلال در نظام اقتصادی با هدف مقابله با نظام و ضربه زدن به نظام باشد، این مسئله مصداق افساد فی‌الارض است و فرد محکوم به اعدام می‌شود. اما چنانچه اخلال در نظام اقتصادی با هدف مقابله با نظام نباشد و تنها با هدف سودجویی و منفعت‌جویی صورت گیرد، متهم به ۵ تا ۲۰ سال حبس و مسائل پیش‌بینی شده در قانون محکوم می‌شود.

محسنی‌اژه‌ای اضافه کرد: در این پرونده برای تعدادی از متهمین کیفرخواست صادر شده اما برای تعدادی دیگر هنوز کیفرخواست صادر نشده و در میان کسانی که برایشان کیفرخواست صادر شده هم کارمند و هم دلال وجود دارد.

معاون اول قوه قضاییه به طولانی شدن رسیدگی به این پرونده اشاره کرد و گفت‌: رسیدگی به این پرونده یک مقدار طولانی شده که علت آن انجام کارشناسی‌ها است به طوری که در این پرونده چندین مورد کارشناسی صورت گرفته است و انشاءالله زودتر به پایان برسد تا ببینیم حکم چه می‌شود.

وی درباره تعداد کسانی که در حال محاکمه هستند، گفت: اطلاع دقیقی ندارم اما احتمالا ۵ نفر هستند.

اژه‌ای همچنین درباره پرونده جیسون رضاییان و آیا اینکه حکم وی صادر شده است یا نه، گفت: متاسفانه اطلاع جدیدی از این پرونده ندارم. حدود ۲ هفته پیش بود که گفتند آخرین دفاع از متهم گرفته شده و به زودی حکم صادر می‌شود اما در حال حاضر اطلاع جدیدی ندارم.

سخنگوی قوه‌قضاییه در خصوص اظهارات اخیر ابتکار رئیس سازمان محیط زیست مبنی بر اینکه از مسئول سابق اداره کل محیط زیست استان تهران ۵۰ مورد پرونده قضایی کشف شده که این پرونده‌ها مربوط به زمین‌خواری است، گفت: من مطالب خانم ابتکار را نخواندم البته تیتر مطلب را دیدم، احتمالا این موضوع به آن قضیه‌ای باز می‌گردد که چند هفته پیش در همین نشست خبری مطرح شد که احکام برخی پرونده‌ها برای اجرا صادر شده بود و مسئولان محیط زیست نیز اجرای احکام را صورتجلسه کرده بودند و گفته بودند حکم اجرا شده است اما کاشف به عمل آمده است که احکام اجرا نشده باشد. احتمال می‌دهم این قضیه مربوط به آن باشد اما چون دقیقا از مطالب خانم ابتکار بیان کرده اطلاع ندارم نمی‌توانم اظهارنظر دقیق کنم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال سرقت پروندههای قضایی وجود دارد یا خیر، گفت: این احتمال وجود دارد و ممکن است چنین چیزی اتفاق بیفتد به طوری که امکان دارد ورق یا اوراقی از یک پرونده در حین انتقال از مکانی به مکان دیگر و یا در مطالعه مفقود شود.