گسترش تولید برق از زباله‌های شهری

به گزارشافکارخبر،غلامرضا بصیری‌پور در نشست خبری خود با اشاره به برگزاری نخستین همایش «تولید برق و انرژی پاک از زباله‌های شهری» اظهار داشت: این همایش با همکاری شورای عالی استان‌ها، شهرداری‌ها و وزارت نیرو برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: همایش تولید برق و انرژی پاک از زباله‌های شهری، ۱ شهریورماه و با حضور مسئولان مدیریت شهری برگزار خواهد شد.

بصیری‌پور با اشاره به اینکه نظام شورایی در کشور از ظرفیت و پتانسیل بالایی برخوردار است، بیان داشت: می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق و منظم از این ظرفیت‌پذیری و پتانسیل برای ارائه خدمات در بخش‌های مختلف در کشور استفاده کرد.

رئیس شورای عالی استان‌ها خاطرنشان کرد: شوراها می‌توانند در سراسر کشور در بحثتبدیل زباله‌ها به انرژی پاک و نو ورود پیدا کنند و از این بخش به سمت درآمد پایدار شهرداری‌ها کمک شود.

وی با اشاره به اینکه ما مشکلات فوق‌العاده‌ای در سراسر کشور در زمینه زباله‌ها داریم، گفت: ما می‌توانیم زباله‌ها را از یک تهدید به یک فرصت تبدیل کنیم و در این بخش می‌توان از تجارب سایر کشورها برای تبدیل زباله‌ها به انرژی پاک و نو استفاده کرد.

وی با اشاره به برگزاری همایش تولید برق و انرژی پاک از زباله‌های شهری خاطرنشان کرد: اهداف و محورهای گسترده‌ای در برگزاری این همایش پیش‌بینی شده است که یکی از اهداف مهم و اساسی آن، همکاری بین‌بخشی شورای عالی استان‌ها با دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی در این بخش است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۸ هزار شورایی در کشور حضور فعال و گسترده‌ای را دارند که تعداد ۳۵ هزار شورایی در روستاها هستند و دولت می‌تواند از این ظرفیت به وجود آمده در افزایش دانش‌افزایی و مدیریت پسماند در کشور داشته باشد.

بصیری‌پور اظهار امیدواری کرد: دولت تمهیدات لازم را برای استفاده از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر در شهرها فراهم کند و در این زمینه از سیاست‌های تشویقی بهره ببرد.

رئیس شورای عالی استان‌ها خاطرنشان کرد: امیدواریم خروجی برگزاری نخستین همایش تولید برق و انرژی پاک از زباله‌های شهری این باشد که شهرداری‌ها به وزارت نیرو اعتماد کنند و در این زمینه کارهای جدید و نویی را با همکاری وزارت نیرو انجام دهند.

وی از تسهیلات و امکانات ویژه برای شهرداری‌ها خبر داد و گفت: شوراها در بحثنظارت و قانونگذاری ورود می‌کند و ما می‌توانیم از این ظرفیت برای فراهم کردن تسهیلات بهتر در حوزه شهری استفاده کنیم.

بصیری‌پور از سیستم تولید برق از زباله‌های شهری در برخی از شهرها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در تهران، مشهد، شیراز و رشت از این امکانات استفاده می‌کنند و ما می‌توانیم از تجارب این شهرها و سایر شهرهای کشورهای دیگر برای انتقال تجربیات برای شهری‌های کشورمان استفاده کنیم.

در ادامه این جلسه صادق‌زاده رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران اظهار داشت: ما همواره به دنبال انرژی‌های نو و تجدیدپذیر بوده‌ایم و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های مختلف و همکاری بخشی بتوانیم به این موضوع مهم دست پیدا کنیم.

وی اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک با ورود بخش خصوصی به توست انرژی‌های نو گام‌های مؤثری در این زمینه صورت بگیرد.

وی گفت: هم‌اکنون سوخت فسیلی تا ۹۰ درصد حمایت می‌شود، اما متأسفانه هیچ‌گونه حمایت اقتصادی از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر نمی‌شود که امیدواریم دولت و مجلس در این زمینه اقداماتی را انجام بدهند.

وی از برنامهریزی وزارت نیرو در برنامه ششم توسعه برای افزایش انرژیهای نو و تجدیدپذیر در کشور خبر داد و گفت:در این زمینه برنامه مدونی در دستورکار قرار دارد و ما بنا داریم در این زمینه از ظرفیت بانکها، صندوق توسعه ملی و فاینانس استفاده کنیم.