استطاعت ۴۸ نفر برای اعزام به تمتع مردود شد

به گزارشافکارنیوز،سید‌علی مرعشی در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه امسال ۵ دستگاه آمبولانس جدید در عربستان داشتیم اظهار کرد: ‌ تجهیز معولی آمبولانس‌ها را فراتر از قبل دیدیم و با سیستم نرم‌افزای آنها را مجهز کردیم؛ همچنین در درون آمبولانس‌ها؛ آزمایش‌های معمولی و نوار قلب صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه خرید ۱۵۰ دستگاه سیستم رایانه را نیز برای استفاده در ایام تمتع در دستور کار قرار دادیم تصریح کرد: امسال طرح انطباق به طور کامل اجرا می‌شود و ما برای همه مجموعه‌ها پزشک زن در نظر گرفتیم.

مرعشی با بیان اینکه امسال فکر می کنیم گرمازدگی در بین حجاج شایع شود ادامه داد: تلاش کردیم در ایام تمتع امسال پروتکل واحد درمانی را به خصوص در زمینه بیماری‌های زنان ساماندهی کنیم؛ چرا که در داخل کشور شاهدیم معمولا تجویزهای مختلفی برای بیماری‌های زنان می‌شود لذا برای حج این پروتکل واحد را تدوین می‌کنیم و برای این موضوع با انجمن متخصصان زنان قرارداد می‌بندیم.

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در زمینه بیماری‌های شایع حج نیز گفت: چند بیماری در ایام حج در اولویت است که در راس آنها بیماری‌های تنفسی قرار دارد که سرعت سرایت بالایی دارند و اولویت بعدی بیماری‌های عصبی و عضلانی است که حاجیان به علت اینکه عادت به این همه تحرک در ایام خاص را ندارند دچار آنها می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی در زمینه آخرین آمار کرونا نیز گفت: آخرین آمار ابتلا به کرونا در عربستان، ۱۰۵۵ نفر از سال ۲۰۱۲ تا کنون است و در حال حاضر ۹ بیمار در عربستان مبتلا به ویروس کرونا هستند و این درحالی است که منطقه جغرافیایی کرونا با مکه و مدینه فاصله دارد و درماه‌های اخیر هم موردی ازابتلا به این ویروس گزارش نشده است.

مرعشی همچنین در باره آمار افرادی که استطاعت آنها مردود شده‌ است نیز گفت: معاینات زائران تمام شده است، ۲۸۰ نفر هنوز نظر کمیته تخصصی برای استطاعت جسمی را دریافت نکرده‌اند و ۴۸ نفر نیز مردود شده‌اند.

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در باره داروهای برگشتی از عربستان نیز خاطرنشان کرد: بر اساس دستور وزارت بهداشت عربستان، ورود داروها به این کشور از ۱۵ شوال امکان‌پذیر است لذا این داروها قرار است تا پایان هفته به ایران برگردد و دوباره چک شوند تا در ایام ذی‌القعده دوباره ارسال شوند؛ مصرف این داروها برای ایام عمره سال بعد است.

وی اضافه کرد: زائرانی که داروهای خاصی مصرف میکنند باید نسخه پزشک که با خط انگلیسی نام داروی موردنظر در آن درج شده است را همراه داشته باشند.