واکنش شاکری به اظهارات اخیر عضو اصلاح طلب شورا

به گزارشافکارنیوز،اقبال شاکری درباره اظهارات اخیر عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران از جمله شش ماهه دانستن سن عقلی شورای شهر، اظهار داشت: اثبات این ادعا به عهده مدعی است اما به طور کلی می توان گفت این شورا برآمده از رفتار دوره های مثبت شوراست به طوری که اقبال عمومی به شرکت در انتخابات شوراها بعد از دوره اول به شدت افزایش پیدا کرد.

وی افزود: بعد از آن اتفاقاتی که در شورای دوره اول شهر تهران رخ داد نا امیدی سنگینی کشور را فراگرفت زیرا شورای شهر تهران الگویی برای کشور است و شکست شورای اول به معنای شکست مردم سالاری در حوزه مدیریت شهری محسوب می شد اما همه متوجه شدند آن شورا به دلیل رفتارهای خاص اعضای آن دوره منحل شد.

عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران تصریح کرد: تشکیل شوراها فی نفسه یک تصمیم بسیار بزرگ است که پیش از قانون اساسی توسط معمار کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) اخذ شد، اما بعد از عملکرد شورای اول، به تدریج اعتماد مردم بازگشت و علی رغم همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با شوراها، حضور پررنگی نسبت به دوره های قبل شاهد بودیم بنابراین حضور مردم نیز خود نشان دهنده بهبود فرآیند کارکرد شورا طی دوره های دوم و سوم بوده که آنها را پای صندوق های رأی کشاند.

وی ادامه داد: اگر فرمایشات فرمامقام معظم رهبری را نه تنها در موضع سیاسی که رهبری سیاسی کشور را عهده دارد بلکه در موضع علمی، دینی و مدیریتی در نظر بگیریم که نه تنها در ایران بلکه در جهان به گفته های ایشان توجه میشود می بینیم که از دوره اول شورا به عنوان یک دوره ناموفق نام برده اند و در دیداری که با ایشان داشتیم از وضعیت شورا به ویژه دوره سوم که تنوع و تکثر آرا در آن وجود داشت از مدیریت چمران تشکر کردند.

شاکری خاطرنشان کرد: اگر این موارد را کنار هم بگذاریم می بینیم گفته های اخیر عضو شورای شهر بی انصافی است و می توان گفت نگاه های سیاسی نیز به آن اضافه شده است زیرا اگر قرائن قبلی درباره ریاست چمران را کنار هم بگذاریم، اعضای شورای قبلی و دوره فعلی باید با احتیاط بیشتری قضاوت می کردند چراکه شواهد نشان می دهد روند شورای شهر تهران رو به رشد است و توجه مردم به این نهاد نیز بیشتر از قبل شده است.

وی خاطرنشان کرد: اگر فقط یکی از عملکردهای شورای شهر را در نظر بگیریم برگزاری انتخابات شورایاری هاست که با استاندارد انتخابات ریاست جمهوری در تهران برگزار شد، این اتفاق ناشی از کارکرد کدام دوره، کدام ریاست و کدام اعضا بوده است؟ این اتفاق در دوره چهارم با همین ریاست و اعضا بوده است. نمایندگان فرمانداری، شورای شهر و شرداری هم که در هیئت نظارت و اجرایی حضور داشتند در موفق بودن برگزاری انتخابات در استاندارد ملی علی رغم ایرادات و مشکلاتی که وجود داشت هم نظر بودند.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران گفت: وجود ۶ کمیسیون که هر یک ۱۰ ها مصوبه و ۱۰ها طرح و لایحه را بررسی و به منثه ظهور می رسانند، تصویب و پیگیری می کنند از کجا ناشی شده؟ گزارش برخی کمیسیون ها نیز انصافا بسیار در سطح بسیار برجسته ای قرار دارد و اظهار نظرها به همراه مستندات و به صورت آکادمیک ارائه می شود.

وی با بیان اینکه مدیریت ۳۱ نفر مشکل تر از ۱۵ نفر آن هم در شرایطی که دو گرایش عمده و چند ریز گرایش در شورای شهر وجود دارد، است، گفت: مدیریت ۳۱ نفر با این تنوع و تکثر سلایق و دیدگاه های مختلف هننگام بررسی هایی که در صحن شورا می شود، بدون اینکه منجر به برخوردهای دوره اول شود ناشی از چه مدیریتی است؟

شاکری تصریح کرد: به عقیده بنده می توان نمره خوبی به شورای دوره چهارم و اعضای آن بدهیم. کارکرد اعضای این شورا خلاف اظهار نظر ناامیدانه از شورای شهر است البته باید توجه داشت که میان وجود موجود و وضع مطلوب ۱۰۰ درصد فاصله است وهیچ کس آن را رد نمی کند اما بین وضع موجود و گذشته نیز فاصله زیادی وجود دارد و این نشان می دهد، شورا روند رو به رشدی را در پیش گرفته است.

وی اظهار داشت: به صراحت می گویم در دوره چهارم هیچ تصمیم و موضوعی جلوی اراده اعضای شورای شهر را که برای اینکه بتواند طرحی را که خوب ارائه شود را بگیرد واقعا وجود نداشته است اما در عین حال به خودم و سایر اعضای شورا این گلایه را دارم که چرا بهتر از این کار نمی کنیم و چرا برای برخی از موضوعات فرصت بیشتری نمی گذاریم.

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران تصریح کرد: آیا بین یک شهرداری که پیش از این به اعتقاد بسیاری برنامه و بودجه خود را در حد یک اطلاع رسانی عمومی به شورا اجرایی می کرد و برنامه و بودجه ای که هم اکنون به صورت عملیاتی ارائه می شود تفاوتی وجود ندارد، این ها تفاوت های چشمگیری است که می توان در کارکردهای شورا در نظر داشت.

وی با اشاره به اینکه به جای اظهار نظرهای ناامیدانه با انگیزه کار انجام دادن، چیزی است که مردم از ما انتظار دارند، اظهار داشت: همدلی و همزبانی در چنین شرایطی خودش را نشان می دهد. اگر اظهار نظر این عضو شورای شهر را یک هشدار در نظر بگیریم با گفت کسانی که نتوانستند موثر واقع شوند کوتاهی از جانب خودشان بوده است.

شاکری گفت: اگر بگوییم هرچه من مطرح کرده ام باید رأی می آورده تا بگوییم این شورا موفق بوده عملکرد واقع بینانه و کوته فکری است. اما عملکرد شورای سوم و چهارم با شوراهای قبلی فاصله بسیار معنادار و رو به رشدی بوده اما بین وضعیت فعلی و مطلوب فاصله وجود دارد که باید نسبت به کاهش این فاصله تلاش کرد.

وی افزود: در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی که بسیار مهم است باید در اظهار نظرهایمان احتیاط کنیم که فضای عمومی را ملتهب و سیاسی نکنیم.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: کار بزرگ کردن با حرف بزرگ زدن متفاوت است. گاهی اوقات موفق نشدن ما را حرف های بزرگ زدن جبران نمی کند و باید به این نکته توجه کرد. شاید فردی بخواهد عدم موفقیت خودش را با گفتار بسیار تند بپوشاند و جبران کند که همه باید از آن خودداری کنند.