کوچک‌سازی ساختار نیروی انسانی در آموزش و پرورش

به گزارشافکارنیوز،علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در دیدار معلمان نمونه کشوری با رئیس‌جمهور که در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد با بیان اینکه سیاست‌های ارتقای مدیریت آموزشگاهی، توسعه مشارکت‌ها، تمرکززدایی، عملیاتی کردن بودجه و بهسازی و ساماندهی نیروی انسانی در راستای ارتقای کیفیت بخشی آموزش و پرورش اتخاذ شده است، گفت: با اجرای این سیاست‌ها، شاهد پیشرفت در نظام آموزشی کشور هستیم.

وی ادامه داد: برنامه‌های آموزش و پرورش در دولت یازدهم مبتنی بر اجرای سند تحول بنیادین و اسناد بالادستی و نیز برنامه ترمیمی مجلس شورای اسلامی تنظیم و اجرا می‌شود.

فانی، تشکیل ستاد اجرایی سند تحول بنیادین و تدوین زیر نظام‌های مربوطه را از اقدامات آموزش و پرورش خواند و تصریح کرد: تهیه نقشه راه و ارائه آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی، اجرای ۴۰ راهکار در قالب ۹۹ برنامه اجرایی، بخشی از این اقدامات محسوب می‌شود.

وی اجرای سیاست توسعه مشارکت‌ها را در آموزش و پرورش بسیار مهم عنوان کرد و افزود: کمک به خیرین مدرسه ساز و عقد ۲۱ تفاهم‌نامه با دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی برای جذب و جلب مشارکت سایر بخش‌ها برای آموزش و پرورش انجام شده است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: چابک سازی و کوچک سازی ساختار نیروی انسانی در آموزش و پرورش به تعداد ۴۰ هزار نفر در سال جدید و عدم جذب نیروی جدید در راستای اجرای سیاست ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش است

وی از تأسیس و تجهیز ۳۲ آزمایشگاه نانو در استان‌های سراسر کشور خبر داد و گفت: از ابتدایی دولت یازدهم تاکنون ۱۰۱ پژوهش‌سرای دانش‌آموزی به مجموعه پژوهش‌سراها اضافه شده است که می‌تواند پرورش دانش‌آموزان خلاق را در پی داشته باشد.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: توسعه و تجهیز کتابخانه ‌ای کلاسی، ایجاد زنگ انشاء و گفت‌وگو در برنامه های درسی، تقویت شوراهای دانش‌آموزی، اجرای پرسش مهر ۱۵ با موضوع «صرفه جویی در مصرف آب»، برگزاری المپیادهای درون مدرسه‌ای با مشارکت بیش از ۳.۵ میلیون دانش‌آموز، انسداد مبادی بیسوادی در مناطق مرزی و افزایش پوشش تحصیلی، ارتقای سطح بهداشت دهان و دندان و برگزاری طرح تعالی مدیریت مدرسه با مشارکت بیش از ۵۷۰۰ مدرسه در سراسر کشور بخشی از اقدامات آموزش و پرورش در یک سال گذشته است که همچنان ادامه دارد.

فانی با ابراز تشکر از رئیس جمهور از تصویب لایحه رتبه بندی معلمان در آخرین جلسه هیأت دولت در سال ۹۳ تأکید کرد: امید است که آموزش و پرورش بتواند با گشایشهای اقتصادی از منابع بیشتری در امر تعلیم و تربیت فرزندان این کشور بهره ببرد.