به گزارشافکارنیوز،دکتر جواد هروی رئیس کمیته آموزش عالی مجلس اظهار داشت: ۲۲ درصد فارغ‌التحصیلان مربوط به دوره‌های کاردانی است و ۶۷ درصد مربوط به دوره کارشناسی است و این موضوع یعنی زنگ خطر بیکاری فارغ‌التحصیلان در مقاطع بالاتر از کارشناسی به صدا درآمده است.

وی گفت: نقش دانشگاه‌های مهارتی شامل علمی کاربردی و فنی‌و حرفه‌ای نیز در این بخش مهارت آموزی بر عهده آنهاست اما آنها هم مسیر را تا حدی اشتباه رفته‌اند وی ادامه داد: ارشد مهارت دردانشگاه های نسل سوم سراسر دنیا چشم‌گیر است و اگر کشور ما می‌خواهد از این قافله عقب نماند باید نگرش نسبت به تمام رشته‌های دانشگاهی اعم از مهارتی و غیر مهارتی تغییر یابد.

وی با بیان اینکه در بخش پژوهش بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم خاطر نشان کرد: درصد پروژه‌هایی که با بررسی مشکلات موجود در جامعه و بازار کار مرتبط باشند بسیار پایین است و این حاکی از کمی‌گرایی و مدرک گرایی حتی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا است.

وی تصریح کرد: اکنون جامعه به جایی رسیده است که هر خانواده‌ای بیکاری فرزند فارغ‌التحصیل خود را درک می‌کند و گواهی بالاتر از این برای رفع مشکلات موجود نیست.

وی یادآور شد: مهمترین راهکار حل مشکل بیکاری فارغالتحصیلان شناسایی راههای ارتباط صنعت و دانشگاه است که باید زمینه تحقق آن هرچه سریعتر فراهم گردد.