گروه اجتماعی،برخی از اعضای شورای شهر تهران بر این باورند که راه اندازی خط ۹ اتوبوس های تندرو در بزرگراه امام علی(ع) آنطور که پیشبینی میشد، نتوانسته انتظارات شهروندان را برآورده کند. از سوی دیگر این خط باعثافزایش ترافیک سنگین در این بزرگراه شده است.
به گزارشافکارنیوز، پیمان سنندجی، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران بر این باور است که راه اندازی خط BRT در این بزرگراه ضروری بوده است و قرار است که به زودی مشکل کمبود اتوبوس آن نیز رفع شود.
چند ماه از راه اندازی و بهره برداری از سامانه اتوبوسهای تندرو بزرگراه امام علی(ع) میگذرد.
برخی از اعضای شورای شهر عنوان میکنند که این خط باید از بزرگراه امام علی(ع) برداشته شود. نظر کارشناسی شما در این مورد چیست؟
یکی از مزایای ویژه اتوبوسهای تندرو تلاقی این خطوط به مانند یک شبکه در داخل شهرهاست. به عبارت دیگر اگر شما خطوط جنوبی به شمالی در فواصل زیاد و در نقاط حساس دارید، باید خطوط غرب به شرق نیز داشته باشید تا این خطوط به مانند یک شبکه عمل کنند. اگر ما خطوط جنوب به شمال امام علی(ع)، ولی عصر و آزادی به پونک را داریم در مقابل خط یک و ۵ اتوبوسهای تندرو را نیز داریم که می توانند این خطوط را در نقاط مختلف به یکدیگر وصل کند.
در واقع زمانی که شهروندان از شبکه اتوبوسهای تندرو استفاده میکنند باید این امکان وجود داشته باشند که بتوانند با اتوبوسهای تندرو به هر نقطه شهر سفر کنند و امکان تبادل سفر در نقاط مختلف را داشته باشند. در این میان شبکه مویرگی که همان خطوط فیدر است نیز به کمک شبکه بزرگتر که همان اتوبوسهای تندروست میآید. اگر چنین نگاهی به خطوط تندرو د اشته باشیم، ایجاد خطوط جنوب به شمال در قسمت انتهایی شهر که بزرگراه امام علی(ع) باشد بسیار ضروری است چرا که میتواند قسمت شرق تهران را از طریق همین شبکه تحت پوشش قرار بدهد و تلاقی آن با خط ۲،۱ و ۵ مزیت دیگر این خط به شمار می رود.
با این توضیحاتی که دادید، آیا طبق پیش بینیهایی که از این خط داشتهاید، توانسته خوب عمل کند؟
چند ماهی بیشتر نیست که خط بزرگراه امام علی(ع) با ۸۰ دستگاه اتوبوس مشغول به کار شده است اما در همین مدت کوتاه توانسته روزانه بیش از ۳۰ هزار نفر از طریق این خط جابجا می شوند. البته هنوز مهمترین نقطه اتصالی این خط که همان میدان رسالت باشد هنوز برقرار نشده است. جالب است بدانید که ۱۷ خط فیدر از میدان رسالت عبور میکند که اگر این اتصال برقرار شود، خط بزرگراه امام علی(ع) یکی از شلوغترین خطوط تندرو تهران خواهد شد.
مشکلی که اکنون در رابطه با این خط وجود دارد، نخست کمبود اتوبوس به ویژه در شب و دوم افزایش بار ترافیکی این بزرگراه به دلیل گرفته شدن یک دو لاین برای ایجاد مسیر ویژه است؟
مشکل ترافیک بزرگراه امام علی(ع) ربطی به راه اندازی اتوبوس های تندرو ندارد به دلیل تردد بیش از اندازه خودرو در شهر تهران است. مساله دیگر این است که مردم باید فرهنگ استفاده ازحمل و نقل عمومی را بپذیرند. شما زمانی که تمایل داری تنها با خودرو شخصی رفت و آمد داشته باشی قطعا هم در ترافیک می مانید و هم مشکل پیدا کردن جای پارک خواهی داشت. ما نمی توانیم برای راحتی شخصی امکان استفاده بیشتر شهروندان را از این بزرگراه از دست بدهیم. قبول دارم که تعداد اتوبوس ها در این خط کم است اما به زودی این مشکل نیز برطرف می شود. با افزایش تعداد اتوبوس ها این خط یکی از پر تردد ترین خطوط تندرو
تهران خواهد شد.
پیمان سنندجی مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی:
خط BRT امام علی(ع) شلوغترین خطوط تندرو خواهد شد
۱۷ خط فیدر از میدان رسالت عبور میکند که اگر این اتصال برقرار شود، خط بزرگراه امام علی(ع) یکی از شلوغترین خطوط تندرو تهران خواهد شد.