بی خانمان‌های فرهیخته به گرمخانه‌ها می‌آیند

به گزارشافکارنیوز،سید محسن اسدی در این خصوص، گفت: سیاستگذاری‌های کلان این موضوع به طور واحد در سطح شهرداری با رویکردها و مصوبات شورای اسلامی شهر تهران توسط سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران اتخاذ می شود و شهرداری‌های مناطق صرفا مجری این سیاست‌ها هستند.

وی ادامه داد: مجموعه فضاهای گرمخانه در منطقه ۱۶ از سه نوع هستند؛ یکی بخش بازپروری است که با مساعدت شهرداری، فضایی در اختیار گروه های NA قرار می‌گیرد که بسته و محصور است و با شهروندان ارتباطی ندارد.

شهردار منطقه ۱۶ با ارزیابی مثبت از فعالیت این نوع گرمخانه‌ها گفت: در این گرمخانه‌ها، خانواده‌ها فرد را می‌آورند و پذیرش می‌شود و در دوره‌های ۲۶ تا ۴۸ روزه درمان می شوند. البته این نوع درمان‌، فردی نیست و همه اعضای خانواده در روند درمان فرد درگیر هستند و با هم آموزش می‌بینند که تجربه نشان داده این شیوه موفقیت آمیز است.

اسدی اضافه کرد: نوع دوم گرمخانه‌ها، اسکان موقت است. به این صورت که افرادی که از سطح شهر جمع آوری می‌شوند، به این گرمخانه‌ها آورده می شوند و معاینه پزشکی روی آنها صورت می گیرد که اگر مشکل حادی داشته باشند، به مراکز درمانی اعزام می‌شوند و کسانی که مشکلی ندارند، ابن السبیل شمرده می‌شوند که در قانون اولیه بلدیه هم رسیدگی به این افراد، جزو وظایف شهرداری برشمرده شده است. این افراد در این نوع گرمخانه پذیرایی مختصری شده و صبح به سر کار و زندگی خود باز می‌گردند.

وی در ادامه گفت: نوع سوم گرمخانه‌ها، خدماتی فراتر از این ارائه می‌دهند و به نوعی هم بازپروری هستند و هم به دنبال برگشت افراد به دامن اجتماع هستند. در این نوع گرمخانه‌ها مددکاران وظیفه دارند افرادی را که از نعمت خانواده محرومند، به تدریج با ایجاد اشتغال و آموزش به زندگی اجتماعی برگردانند و در فضایی که برای این منظور فراهم شده، امکان مشارکت آنان را در فرایند تولید ایجاد کنند.

شهردار منطقه ۱۶ تاکید کرد: در بین این افراد، هنرمند، پزشک، ورزشکار و افراد فرهیخته دیگر وجود دارد که همه از سرمایه‌های مملکت هستند و باید زمینه برگشت آنان به اجتماع را فراهم کنیم.

اسدی در ادامه با اشاره به نیاز شهر به گسترش گرمخانه‌ها، گفت: برنامه گسترش گرمخانه‌ها به دلیل نیاز موجود بین شهرداری و ناجا مطرح است. اما ظرفیت منطقه ما از این نظر تکمیل است. با این حال لازم است تعداد این قبیل اماکن در شهر افزایش یابد.

وی تصریح کرد: وجود گرمخانه‌ها در منطقه ۱۶ چندان حاشیه ساز نیست و تا کنون اعتراضی راجع به آن‌ها از سوی مردم نداشته‌ایم. حتی بعضی خانم‌ها به ما مراجعه کرده و گفته‌اند اگر فضایی در اختیار ما قرار بدهید، آمادگی سرپرستی کودکان کار و خیابان را هم داریم.

شهردار منطقه ۱۶ در پایان گفت: در منطقه ما گرمخانه ویژه بانوان وجود ندارد، اما قرار است در منطقه یک گرمخانهای برای بانوان ساخته شود.