- بررسی و حساس سازی پرونده " اراضی خیابان آیت الله کاشانی " از تذکر محمد حقانی، رییس کمیته محیطزیست شورای شهر آغاز شد و حالا تبدیل به چالشی بزرگ میان شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری شده است به طوری که بعد از اظهارات شهرداری و دفاع از تغییر کاربری این اراضی ۱۱ هکتاری خیابان آیت الله کاشانی، اکنون پرونده زیر ذره بین رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعیافکار نیوز، چندی پیش شهردارمنطقه ۵ تهرانبه ادعا و تذکر حقانی واکنشی خبرساز داشت تا اینکه کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران وارد بررسی این پرونده شد و گفت: در جلسات اخیر کمیسیون، شهردار منطقه ۵ گزارش مفصلی از روند این پرونده از اول انقلاب ارائه دادند. اینکه این اراضی چه وضعیتی داشته، ماهیتش چه بوده و چه تغییراتی را داشته و این تغییرات در چه بازه زمانی ای بوده است.
آنطور که پرویز سروری می گوید ظاهرا بیشترین تغییرات در بین سال های ۶۰ تا ۷۲ بوده که فضای سبز از بین رفته است. اما به گفته وی اقداماتی صورت گرفته و فرآیندی که طی شده است نتیجه اقداماتی است که در طول این سالها انجام شده است.
رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با عنوان این مطالب به افکار نیوز گفت: به نظر من گزارش مفصل و خوبی در جلسات ارائه شد و دوستان ما هم سوالاتی را داشتند که مطرح کردند و باید این موضوع در دو وجه پیگیری شود. یکی وجه قانونی اش است که این مصوبه فرآیند کمیسیون ماده ۵ را طی کرده است. برخی دوستان می گفتند که کمیسیون ماده ۵ نمی توانسته در این موضوع وارد شود چرا که تغییر پهنه باید با شورای عالی شهرسازی اتفاق می افتاده است اما در این جلسه مشخص شد که تغییر پهنه نیست و تغییر بخشی از پهنه اتفاق افتاده است که در حدود و وظایف کمیسیون ماده ۵ بوده است.
وی تاکید کرد: وجه قانونی این پرونده بایستی با بررسی جدی تری صورت بگیرد و تا الان احساس می شود که در این بحثخیلی خللی وجود ندارد به جز یک مصوبه ای که در کمیسیون ماده ۵ بوده مبنی براینکه تا ۵ سال نسبت به تغییر کاربری فضای سبز اقدامی صورت نگیرد. اما اینکه چرا این تغییر کاربری صورت گرفته در حال بررسی است اما فرایند کمیسیون ماده ۵ را طی کرده است.
سروری ادامه داد: بحثدیگری داریم که ممکن است نیازهایی که شهر دارد را ما به گونه ای تنظیم کنیم که نیاز باشد فرآیند های قانونی را تجدید نظر کنیم، به گونه ای که شهر مبتنی بر نیاز هایش اداره شود.
وی اظهار کرد: البته این نکته هم وجود دارد که فضای سبز در منطقه ۵ بیشترین سرانه را دارد خصوصا در این محلی که محدوده واقع شده حدود ۳۳ درصد است یعنی بیش از ۲برابر است با این حال ما فکر میکنیم که این موضوع نیازمند بررسی بیشتری است.
بایستی آن بحثی که در کمیسیون ماده ۵ مطرح شده بود تعیین تکلیف شود
رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران افزود: شورا جلساتی را برای بررسی بیشتر در دستور کار قرار داده است. ما در حال حاضر به جمع بندی و تصمیم قطعی نرسیده ایم و نکاتی مانده است که باید بررسی شود ولی آن موردی که در این پرونده براساس اظهارات و عکس های هوایی ثابت شده است این بود که اصلا هیچ درختی قطع نشده است اصلا درختی وجود نداشته است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ادعای شهرداری مبنی بر قطع درختان به دستور آقای حقانی از دید شما قابل قبول است یا خیر، گفت: درخت ها در زمان آقای کرباسچی قطع شده و اسنادش هم موجود است. در این جلسه مباحثی مطرح شد مبنی بر قطع درختان به دستور آقای حقانی، اما این موضوع را تایید نمی کنم و باید بررسی کنیم.
سروری با اشاره به بحث تغییر کاربری این اراضی تصریح کرد: در کل قطع درختی در این پهنه صورت نگرفته اما بحثی که وجود دارد این است که برخی معتقدند اینجا اگر مثل گذشته تبدیل به فضای سبز شود بهتر خواهد بود که این موضوع باید با پیگیری های بعدی به نتیجه برسد.
شناسه خبر:
۳۳۹۲۸۴
پرونده اراضی آیت الله کاشانی روی میز کمیسیون نظارت:
درختهایی که کرباسچی آن ها را قطع کرد
سروری در پاسخ به این سوال که آیا ادعای شهرداری مبنی بر قطع درختان به دستور آقای حقانی از دید شما قابل قبول است یا خیر، گفت: درخت ها در زمان آقای کرباسچی قطع شده و اسنادش هم موجود است.
گروه اجتماعی
۰