تاثیر داروهای لاغری بر عملکرد مغز

به گزارشافکارنیوز،مژگان پورخطیبی با اشاره به هفته بدون دخانیات اظهار کرد: با توجه به اینکه هیچ‌یک از محصولات دارای نیکوتین بی‌خطر نیستند مصرف مواد دخانی اعم از سیگار، پیپ، سیگاربرگ، قلیان و حتی تنباکوهای بدون دود، می‌توانند برای سلامتی افراد مخاطره‌آمیز باشند.

وی با اشاره به تحقیقات انجام شده در زمینه مضرات مصرف دخانیات و جدیدترین نتایج اعلام شده توسط وزارت بهداشت، افزود: مواد شیمیایی موجود در دود سیگار نظیر نیکوتین و سیانید می‌توانند منجربه مرگ شوند بنابراین توصیه به عدم مصرف سیگار به دیگران امری ضروری و منطقی به‌نظر می‌رسد.

مسئول واحد آموزش شبکه بهداشت گلپایگان با اشاره به مضرات مصرف سیگار، گفت: دود سیگار برای سایر افراد خانواده به‌ویژه کودکان و زنان باردار مضر بوده و توصیه می‌شود افراد سیگاری به هنگام استفاده از سیگار از سایرین دوری کنند.

وی بیان کرد: احتمال بروز عفونت‌هایی مانند برونشیت، ذات‌الریه، آنفولانزا و سرماخوردگی در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیرسیگاری است بنابراین به افراد سیگاری توصیه می‌شود در نخستین فرصت ممکن نسبت به کاهش و قطع مصرف سیگار اقدام کنند.

ظاهر آراسته و طول عمر بیشتر از مزایای ترک سیگار است


پورخطیبی با بیان اینکه عدم مصرف سیگار، مزیت‌های زیادی از جمله انرژی بیشتر، عملکرد بهتر، ظاهر آراسته‌تر، حفظ سرمایه و از همه مهمتر طول عمر بیشتر را برای افراد به ارمغان می‌آورد، تصریح کرد: با توجه به اینکه سیگار کشیدن بر قدرت ریه‌ها تاثیر می‌گذارد افراد سیگاری باید فعالیت بدنی خود را تا حد ممکن افزایش دهند.

وی اظهار کرد: سیگار کشیدن در طولانی مدت سبب ایجاد مشکلات بهداشتی مانند بیماری قلبی، سکته، آمفیزم(تخریب بافت ریه) و انواع سرطان‌ها مانند سرطان ریه، حلق، معده و مثانه می‌شود.

مسئول واحد آموزش شبکه بهداشت گلپایگان با تاکید بر اینکه شروع کردن سیگار هیچ دلیل جسمی ندارد، خاطرنشان کرد: شروع مصرف سیگار در سنین نوجوانی وجوانی سبب می‌شود تا افراد به هنگام ترک آن با مشکلات بیشتری مواجه شوند.

پورخطیبی با اشاره به تاثیر کشیدن سیگار بر سلامت باروری توصیه کرد: زنان و مردان به منظور حفظ سلامت باروری خود، از مصرف سیگار دوری کنند و افرادی که به بیماری آسم مبتلا هستند چنانچه سیگار بکشند و یا حتی اگر اطرافیان آنها سیگاری باشند بیشتر دچار حملات بیماری می شوند.

کارشناس مسئول واحد آموزش شبکه بهداشت گلپایگان اظهار کرد: سیگاری‌ها نه تنها مبتلا به چین و چروک پوست و دندان‌های زرد می‌شوند، بلکه تراکم استخوان آن‌ها نیز کاهش می‌یابد، که این امر احتمال پوکی استخوان را افزایش می‌دهد؛ پوکی استخوان وضعیتی است که در افراد مسن خمیدگی ایجاد می‌کند و سبب می‌شود استخوان‌های آنان به راحتی شکسته شود.

سیگارهای برقی حاوی مواد شیمیایی سرطان زا و برخی مواد سمی هستند


وی بیان کرد: دود سیگار به بدن افراد و لباس‌های آنها می‌چسبد بنابراین به هنگام ورود به منزل باید دست‌ها شست‌وشو لباس‌ها را تعویض کنند به‌ویژه قبل از آنکه کودک خود را در آغوش بگیرند و یا از آنها مراقبت کنند.

پورخطیبی گفت: با توجه به اینکه سیگارهای برقی حاوی مواد شیمیایی سرطان زا و برخی مواد سمی هستند و ترکیبی از آنها در ضد یخ موجود است استفاده از این نوع سیگارها نیز بسیار زیان آور است.

کارشناس مسئول واحد آموزش شبکه بهداشت گلپایگان همچنین با اشاره به مصرف سایر مواد مخدر و روان‌گردان اشاره و تصریح کرد: اگر چه استفاده از مواد اعتیادآور ابتدا احساس خوشایندی را ایجاد می‌کند اما در نهایت آسیب‌های جبران ناپذیری به بدن و مغز وارد می‌کنند بنابراین استفاده از این مواد حتی برای یک بار نیز ممنوع است.

وی بیان کرد: استفاده از داروهای محرک با هدف رژیم لاغری بر عملکرد مغز و بدن تاثیر سوء می‌گذارد و توصیه می‌شود به هیچ عنوان از داروهای مذکور برای ایجاد لاغری استفاده نشود.

پورخطیبی گفت: مصرف الکل سبب ناتوانی افراد در تصمیم گیری، کاهش سطح هوشیاری و کندی حواس افراد می شود و در صورت مصرف آن، به هیچ عنوان فرد در موقعیت های خطرناک نظیر رانندگی قرار نداشته باشد.

کارشناس مسئول واحد آموزش شبکه بهداشت گلپایگان توصیه کرد: مصرف قرص های اکستازی یا نشاط آور ، به هر دلیل ممکن سبب افزایش ضربان قلب، خشکی دهان، تاری دید، انقباض ماهیچه ها، لرز، تعریق و تهوع شود و مصرف آنها تحت هر شرایط ممنوع است.