به گزارشافکارنیوز،دکتر فرید براتیسده با اشاره به ظرفیتهای عظیم قانون و سیاستهای ابلاغی رهبری در موضوع مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر اظهار داشت: متأسفانه در قانون و سیاستهای ابلاغی رهبری بندهای وجود دارد که در عین «آوانگارد» بودنشان هنوز کسی برای عملیاتی کردن آنها پیشقدم نشده است؛ به عنوان مثال در بخشی از سیاستهای ابلاغی رهبری، جلوگیری از تبدیل الگوهای کم خطر به الگوهای پر خطر، به عنوان یکی از وظایف دستگاههای متولی در امر مبارزه با مواد مخدر تأکید شده است.
جلوگیری از تبدیل الگوهای کم خطر به الگوهای پر خطر، از تاکیدات سیاستهای ابلاغی رهبری است
وی ادامه داد: به عبارت دیگر ما برای عملیاتی کردن این موضوع، نیازمند اتخاذ سیاستهایی هستیم که اجازه ندهد تا الگوهای کم خطر اعتیاد به سمت الگوهای پرخطر پیش برود و به عنوان مثال، این سیاستها بستری را مهیا کند که اجازه داده نشود تا مصرف کننده تریاک به سمت مصرف هروئین، مصرف تدخینی هروئین به سمت تزریق و مصرف هروئین به مصرف همزمان با روانگردان پیش رود.
مدیرکل درمان اعتیاد و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با بیان اینکه این مسأله باعثتکمیل پروسه درمان و سیاستهای درمانی موجود میشود، افزود: من به یاد دارم زمانی در جلسهای که معاون دادستان کل کشور نیز در آن حضور داشت، عنوان شد که نیروی انتظامی در جمعآوری معتادان متجاهر نمیتواند معتادان عضو در مراکز DIC و مراکز درمان گذری را از دیگران تفکیک کند و من در مخالفت با این مساله تاکید کردم که این موضوع با ماده ۱۶ تناقض دارد و سیاستهای درمانی مراکز DIC را ناکارآمد میکند! لذا از معاون دادستان کل کشور خواستم که این اجازه را بدهند تا اماکنی
برای مصرف مواد توسط معتادان خیابانی و پرخطر تهیه شود تا این افراد تنها در این مراکز اقدام به مصرف مواد کنند و از مصرف آنها در ملاء عام جلوگیری شود، که ایشان نیز با این موضوع موافقت کردند.
براتی سده با بیان اینکه معتادان متجاهر بخشی از جمعیت معتادان کشور را تشکیل میدهند که باید برای آنها برنامهریزی ویژهای کرد، گفت: این بخش از معتادان بیشتر در معرض دید عموم قرار دارند و حل معضل معتادان خیابانی و متجاهر، مسألهای است که مردم نسبت به آن مطالبه ویژهای دارند و ذهن بسیاری از مردم و مسئولان را درگیر کرده است و در رسانهها بازتاب نامطلوبی دارد. لذا بررسی روشهای جدید برای حل معضل معتادان متجاهر از جمله مواردی است که باید به آنها پرداخت.
موافقت معاون دادستان کل کشور اولین گام برای بررسی ایجاد «اتاقهای تزریق امن»
وی موافقت معاون دادستان کل کشور را نخستین گام برای بررسی «اتاقهای تزریق امن» دانست و با اشاره به تجربه برخی کشورهای اروپایی در احداثاین اماکن گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا مصرف علنی مواد مخدر غیرقانونی است و با مصرف کنندگان این مواد در ملاء عام برخورد میشود ولی قانونگذاران و سیاستگذاران این کشورها برای تکمیل پروسه درمان معتادان و جلوگیری از مرگ و میر ناشی از سوءمصرف، اقدام به ایجاد اماکنی برای مصرف معتادان کردند و تنها با مصرف کنندگانی که در خارج از این اماکن اقدام به مصرف میکنند برخورد میشود. حتی سیاستگذاران در برخی از کشورهای پیشرفته دنیا برای کاهش
آمار تلفات ناشی از سوءمصرف مواد مخدر اقدام به تهیه و توزیع قرصهای هروئین و هروئین مایع کردهاند که این راهکار نیز تاثیر به سزایی در قطع رابطه میان معتاد و مواد فروشان و قاچاقچیان مواد مخدر دارد.
راهاندازی «اتاقهای تزریق امن» نیازمند بررسیهای دقیق و توجه به ظرافتهای فرهنگی است
مدیرکل درمان اعتیاد و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه راهاندازی «اتاقهای تزریق امن» در کشورمان نیازمند بررسیهای دقیق و توجه به ظرافتهای فرهنگی است، افزود: در تأسیس و راهاندازی «اتاقهای تزریق امن» نباید این احساس در جامعه به وجود آید که ما به دنبال آزادسازی و ترویج اعتیاد در کشور هستیم.
وی در ادامه با اشاره به اعلام آمادگی یکی از NGOهای کشور برای راهاندازی «اتاقهای تزریق امن» گفت: ولی ما برای تاسیس و راهاندازی «اتاقهای امن تزریق» هنوز به جمع بندی نهایی نرسیدهایم و این موضوع نیازمند بررسیهای بیشتر است.
براتی سده در پایان با اشاره به طرحهای در دست بررسی معاونت درمان ستاد ریاست جمهوری همچون توسعه مراکز توزیع شربت تریاک گفت: حتی یکی از NGOها نیز برای کمک به حل موضوع معتادان خیابانی اعلام کرده است که این توانایی را دارد تا خدمات درمان گذری DIC و توزیع متادون را به صورت سیار و توسط اتوبوسهایی خاص در مناطق پرخطر ارائه دهد که این طرح نیز در معاونت درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری در حال بررسی است.
شناسه خبر:
۳۲۴۵۵۸
بررسی ایجاد «اتاق تزریق امن»
مدیرکل درمان اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تجربه کشورهای اروپایی در ایجاد «اتاقهای تزریق امن»، راهاندازی این مراکز و مراکز اتوبوسی سیار DIC را نیازمند بررسیهای بیشتر دانست.
۰