به گزارشافکارنیوز،پزشکان معتقدند پس از ۲۴ ماهگی هرچه کودک بیشتر با شیرمادر تغذیه شود، خطر اینکه زودتر دچار پوسیدگی دندان شود، بیشتر است.
«بنیامین چافی» از دانشگاه کالیفرنیا و متخصص ارشد این مطالعه تاکید کرد که البته اولویت نخست مادران شیرده باید اطمینان از تغذیه سالم و مناسب فرزندشان باشند.
چافی و دستیارانش به منظور بررسی ارتباط احتمالی بین طولانی شدن مدت تغذیه با شیرمادر و خطر پوسیدگی زودهنگام دندانها، مطالعهای را روی ۴۵۸ نوزاد از خانوادههای بادرآمد پایین در برزیل انجام دادند. این متخصصان در پایان مطالعه خود مشاهده کردند حدود ۴۰ درصد از کودکانی که بین شش تا ۲۴ ماهگی از شیرمادر تغذیه کردهاند دچار پوسیدگی دندان میشوند اما در کودکانی که تغذیه با شیرمادر تا بعد از دو سالگی نیز طول میکشد، احتمال پوسیدگی دندانها به ۴۸ درصد میرسد.
خبرگزاری رویترز، کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) توصیه میکنند که نوزادان منحصرا در شش ماه نخست تولد باید از شیرمادر تغذیه کنند اما از آن زمان به بعد خوردنیهای جامد نیز به رژیم غذایی آنها افزوده میشود.
شناسه خبر:
۳۲۰۵۱۴
شیرمادر پس از ۲ سالگی عامل پوسیدگی دندان کودک است
هرچند تغذیه با شیرمادر فوائد بسیاری دارد اما اگر مدت شیردهی طولانی شود و از دو سال بگذرد، سلامت دندانهای کودک به خطر میافتد.
۰