روستای شین آباد را بیش از یک سال است که همه میشناسند آن هم با غمنامهٔ آتش گرفتن بخاری نفتی در کلاس درس و مرگ دونفر از دانش آموزان و سوختگی شدید ۲۶ دانش آموز دیگر.
هر از گاهی اتفاقات ناخوشایندی در اطرافمان رخ میدهد که تصورش هم زندگی را مختل میکند. اما دامنه دار شدن حوادثی همچون خاطره تلخ سوختگی در کلاس درس برای دانش آموزان شین آباد این روزها غم نامهای است که روز به روز طولانیتر میشود.
به گزارشافکارنیوز؛صورتهای چروک شده دانش آموزان شین آباد قرار بود کمتر از دو ماه از زمان حادثه به روز اول بازگردد اما حالا چند ماهی است که باید در به دری و رفت و آمد از این بیمارستان به آن بیمارستان در تهران را به همه سختیهای پیش روی این دانش آموزان و خانوادههای آنها اضافه کرد. شاید اگر مسئولان وقت در زمان وقوع حادثه و پس از آن از دادن وعده و و عید سرباز میزدند و قولهای عملی به دانش آموزان حادثه دیده و خانوادههای آنها میدادند حالا با تصویر حضور دخترکانی با صورتهای سوخته در دفتر رییس جمهور مواجه نبودیم.
در زمان وقوع حادثه حتی برخی از مسئولان با بیان دلایلی تعجب آور اقدام به پاک کردن صورت مسئله میکردند. به طوریکه همان زمان مرتضی رییسی، معاون وزیر آموزش و پرورش وقت و رئیس سازمان تجهیز و نوسازی مدارس امکانات موجود در کلاس درس را استاندارد توصیف کرد! وی همچنین ذکر کرد: «کپسول آتشنشانی در پشت کلاس درس بوده و حتی از آن برای خاموشکردن آتش استفاده شدهاست و تمام مسئولان مدرسه به خصوص سرایدار در خصوص رعایت ایمنی مدارس آموزشهای لازم را فرا گرفته بودند.
کم کاری مسئولان و ادامه مشکلات
هنوز از خاطر خبرنگاران دور نیست که حاجی بابایی وزیر وقت آموزش و پرورش در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که» نمایندگان درخواست استعفا از وی میخواهند «چه گفت! وی در پاسخ به این سوال گفت:» شما چی؟ شما را برکنار کنیم یا نه اگر به موقع خبر میدادید مواظب مدرسه شین آباد پیرانشهر باشید این اتفاق روی نمیداد. «
حاجی بابایی حداقل در رابطه با رسیدگی به وضعیت حادثه دیدگان مدرسه ابتدایی انقلاب اسلامی شین آباد کارنامه خوبی از خود به یادگار نگذاشت.
گاهی کم کاری برخی از مسئولان در پستهای حساس نتیجهای جز کار اضافی برای مسئولان بعدی ندارد. اردیبهشت ماه سال جاری بود که وزیر وقت آموزش و پرورش از پرداخت بیمه عمر، استخدام بعد از ۱۸ سالگی و پرداخت دیه حادثه دیدگان مدرسه شین آباد خبر داد. موضوعی که به گفته والدین برخی از این دانش آموزان نمیتواند درد دل آنها را مداوا کند چراکه درمان چهره به هم ریخته دانش آموزان باید در اولویت همه کارها باشد.
فشار مشکلات اقتصادی، کمبود حمایت از دانش آموزان آسیب دیده، صورت سوخته دختران معصوم تنها بخشی از مشکلاتی است که بر دل خانواده این دانش آموزان سایه انداخته است.
آن طور که خانوادههای دانش آموزان شین آبادی میگویند تأمین نشدن هزینههای درمان از سوی دولت موجب توقف درمان فرزندانشان شده است، پیش از این وزارت بهداشت اعلام کرده بود که هیچ مشکلی در این باره وجود ندارد. به گفته معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت یک گروه از دانش آموزان شین آبادی دوشنبه این هفته در بیمارستان فاطمه زهرا تحت عمل جراحی قرار میگیرند و مبلغ ۱۵۰میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت ۳۰ آذر برای درمان دانش آموزان شین آبادی به حساب دانشگاه علوم پزشکی ایران واریز شده است. علت اینکه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایران و بیمارستان حضرت فاطمه زهرا اعلام
میکنند پولی به حساب آنها واریز نشده بروکراسی اداری است و درباره ادامه درمان دانش آموزان شین آبادی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران مذاکره شده است. محمودرضا محقق میگوید: وزارت بهداشت هم محدودیتهایی دارد، البته دولت نیز تعهد کرده است تا پایان امسال مبلغ یک میلیارد تومان برای هزینه درمان این دانش آموزان اختصاص دهد.
اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار برای درمان
پس از گذشت بیش از ۱۲ ماه از حادثه سوختگی دانش آموزان و تحصن آنها در دفتر ریاست جمهوری به گفته مسئولان قرار است رسیدگی به درمان کامل دانش آموزان در دولت یازدهم نتیجه بخش باشد. به طوریکه معاون درمان وزارت بهداشت با اعلام اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار، از درمان مجدد» دانش آموزان شین آباد «از امروز(شنبه) خبر داده است. محمد آقاجانی معاون وزیر بهداشت در گزارش مجله خبری از شبکه یک با اشاره به اختصاص مبلغ یک میلیارد تومان برای دانش اموزان شین آبادی گفته است: از شنبه عملهای جراحی این دانش آموزان مجدداً آغاز میشود، خوشبختانه با پیگیریهایی که با هیئت دولت و وزیر
بهداشت صورت پذیرفت، مبلغ یک میلیارد تومان برای ادامه درمان این کودکان اختصاص پیدا کرد. قبل از تخصیص این اعتبار توسط دولت، وزارت بهداشت نیز مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت به بیمارستان فوق تخصصی خصوصی حضرت فاطمه(س) که این کودکان در آنجا مشغول مداوا هستند، پرداخت کرد تا هیچ وقفهای در درمان اتفاق نیافتد. معاون درمان وزیر بهداشت به بخش خدمات ویژه این بیمارستان اشاره کرد و افزود: این بخش در اختیار کودکان قرار گرفته و همه امکانات برای درمان کاملاً آماده است. البته با افرادی که در گذشته در درمان کودکان شین آباد کوتاهی داشتهاند برخورد میشود. براین اساس
دوره درمان این کودکان طولانی است و جراحیهای ترمیمی پلاستیک متعددی انجام میشود که ۳ الی ۵ سال زمان برای مداوا نیاز است.
حال باید دید مسئولان دولت یازدهم چقدر در وعدههای خود در تامین نیازهای دانش آموزان حادثه دیده شین آباد و مهمتر از همه ترمیم چهرههای مچاله شده آنها صادق خواهند بود؟!
شناسه خبر:
۲۹۵۹۲۶
افکارنیوز گزارش می دهد:
دانش آموزان شین آباد از دولت احمدینژاد تا دولت روحانی
معاون درمان وزارت بهداشت با اعلام اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار، از درمان مجدد» دانش آموزان شین آباد «از امروز(شنبه) خبر داده است.
گروه اجتماعی- مرضیه محمدی -
۰