به گزارش افکارنیوز، " کمرویی " به دستپاچه شدن در مقابل افراد و احساس ناراحتی کردن در حضور دیگران اطلاق می شود. نکته مهم در مورد کمرویی این است که بیشتر افراد این تجربه را به صورت مشترک دارند. افراد کمرو می گویند که در برقراری مکالمه و حفظ تماش چشمی با دیگران مشکل دارند و زمانی که می کوشند با فردی ارتباط برقرار کنند، احساس ناراحتی می کنند.
افراد کمرو مسائلی چون دل پیچه، تپش قلب، تعرق، سرخ شدن، افکار خود تحقیرکننده، نگرانی درباره ارزیابی منفی دیگران، مهارت اجتماعی ضعیف، بازداری اجتماعی و دست و پا چلفتی بودن را تجربه می کنند.
گاهی اوقات احساس کمرویی طبیعی است ولی می توان یاد گرفت که بر این احساس خود غلبه کرد و یک فرد اجتماعی تر شد. افراد کمرو با پذیرفتن اینکه همیشه کمرو خواهند ماند و زندگی اجتماعی آنها به ابتکار دیگران وابسته است نگرش بدبینانه ای را اتخاذ می کنند. وقتی افراد یاد بگیرند تعاملات اجتماعیشان را تحت کنترل خود درآورند می توانند بر کمرویی غلبه کنند.
برای برخورداری از روابط بین فردی رضایت بخش، تقویت مهارت های اجتماعی بسیار مفید است. همچنین کنترل سبک تفکر و تفسیرهایی که ازموقعیت اجتماعی خود به عمل می آورید بسیار مهم است. افراد باید طرز تفکر خود را درباره کمرویی تغییر دهند و در برقراری گفتگو نقش داشته باشند.
سازگاری با دیگران مستلزم برخورداری از مهارت های مکالمه ای خوب است. تحقیقات نشان داده که مهارت های مکالمه ای افراد کمرو به شدت ضعیف است. افراد کمرو درآغازکردن مکالمات محتاط هستند، آنها سکوت را نمی شکنند و با اشتیاق به گفته های فرد دیگر پاسخ نمی دهند.
افراد کمرو باید مهارت های مکالمه ای خود را بهبود بخشند و خوشبختانه می توان مهارت های مکالمه ای را یاد گرفت و بهبود بخشید. افرادی که در برقراری گفتگو مشکل دارند اغلب شکایت می کنند که چیزی برای گفتن پیدا نمی کنند. این مشکل سه راه حل دارد؛ اول داشتن انتظارات واقع بینانه مهم است. افرادی که زیاد حرف می زنند معمولا یاد گرفته اند بسیاری از عقاید و افکار خود را قبل ار بیان کردن سانسور نکنند. آنها همچنین یاد گرفته اند توقعات خود را در مورد انجام مکالمه معنی دار پایین آورند و به صحبت های کوتاه نیز رضایت دهند. هدف از صحبت کوتاه این است که دیگران متوجه شوند شما به آنها علاقه
مند هستید. وقتی برای اولین بار شخصی را می بینید لازم نیست برای اینکه علاقه خود را برای مکالمه به او نشان دهید، به مدت طولانی صحبت کنید رابطه عمیق و معنی دار بعدا ایجاد خواهد شد.
راه حل دوم برای بهبود بخشیدن مهارت های مکالمه ای خود آشنایی با ویژگی های مکالمه خوب است. یک ارتباط بین فردی خوب شامل دو مولفه اصلی است کیفیت ارتباط و عمق وارزش ارتباط. کیفیت ارتباط به صحبت کردن به شیوه ای که بیانگر احساس آرامش، توجه، غیر رسمی بودن، پذیش، درک و فهم و علاقه مندی باشد اشاره دارد. افرادی که ارتباط شان با دیگران از کیفیتی بالا برخوردار است، می دانند که چه موقع سکوت را بشکنند و به طرف مقابل خود بفهمانند که او رادرک می کنند. منظور از عمق و ارزش ارتباط، ارتباطی است که شخصی، عمیق، دقیق و ارزشمند است. یکی از راههایی که باعثمی شود دیگران حس کنند مکالمه شان
برای شما عمیق و با ارزش است، نشان دادن توجه خالصانه و صادقانه به چیزهایی است که برای آنها مهم و معنی دار است. راه حل سوم؛ برای افرادی که در برقراری گفتگو مشکل دارند، تمرین حرف زدن با دیگران است.
براي غلبه بر كمرويي خود ما مي توانيم نقش موثري در اين مورد ايجاد كرده و ترس و طردشدگي را از خود دور كنيم و از خود در روابط اجتماعي مان ارزيابي منفي نداشته باشيم و اين نوع ارزيابي احتمالا به افسردگي، خشم، اضطراب و عزت نفس پايين ما منجر مي شود و اين احساسات دقيقا احساساتي هستند كه افراد تنها از آن رنج مي برند.
شناسه خبر:
۲۹۴۷۴۱
چگونه بر کمرویی در روابط غلبه کنیم
برای برخورداری از روابط بین فردی رضایت بخش، تقویت مهارت های اجتماعی بسیار مفید است و همچنین کنترل سبک تفکر و تفسیرهایی که ازموقعیت اجتماعی خود به عمل می آوریم بسیار مهم است.
۰