به گزارش افکارنیوز، صدیقه حجازی در خصوص ازدواج جوانان و آسیب‌های اجتماعی این حوزه گفت: ما در چارچوب حدود شرعی خود مانعی برای آشنایی جوان‌ها با هم نداریم منتها، طبیعتاً شرع ما برای اینکه این پیش زمینه‌های قبل از ازدواج به آسیب‌های اجتماعی تبدیل نشود، حدود و ثغوری را تعیین کرده است.

وی ادامه داد: در گذشته ما هم اینگونه نبوده حتی در زمانی که به تعبیر امروزی‌ها، ازدواج‌ها به شکل سنتی انجام می‌گرفته، اینطور نبوده که هیچ آشنایی بین دختر و پسر اتفاق نیفتد. بلکه اینگونه بوده که جلساتی را اختصاص می‌دادیم، که با حضور بزرگترها و در یک فضای امن و کاملاً رعایت شده، انجام می‌شد که دختر و پسر بنشینند و ساعت‌ها با هم صحبت داشته باشند.

مدیر کل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: ما برای این منظور، از نظر شرعی فضای بسته‌ای را نداریم اما آن چه که در این زمان ایجاد نگرانی می‌کند این است که ما فکر می‌کنیم این چنین فضایی در یک قالب تعریف شده شرعی وجود ندارد و به اجبار باید از روش‌هایی که به نوعی دارد اپیدمی می‌شود، روش‌هایی که در ممالک دیگر به نوعی تجربه شده و بازخوردهای مناسبی هم نداشته و یا حداقل با فرهنگ و جامعه ما سازگاری ندارد، این روشها دارد رواج پیدا می کند. حجازی افزود: اینکه دختر و پسری به مدت طولانی، روابط نامحدودی داشته باشند، به این بهانه که بخواهند همدیگر را بشناسند و بیشتر با هم آشنا شوند، تبعات مختلفی را به بار می‌آورد.

وی خاطر نشان کرد: در مرحله اول ممکن است در یک فضایی، رابطه عاطفی خودبه‌خود و به دلایل شرایط سنی و ویژگی‌های انسانی شکل بگیرد که همان علقه عاطفی مانع از این بشود که حقایق وجود همدیگر را ببینند و آشنایی واقعی صورت بگیرد. دوم اینکه خدای نکرده در این فرایند، گاهی آسیب‌هایی مخصوصا به دختر وارد می شود. به هر صورت وقتی که این روابط خیلی نزدیک به هم(از نظر زمانی) و ادامه دار شود و در محدوده شرع و یا در فضای تحت مدیریت بزرگترها اتفاق نیفتد، ممکن برخی دچار آسیب‌هایی بشوند که تبعات آنرا به این راحتی نشود حل کرد.

مدیر کل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: متأسفانه در حال حاضر، ما با پدیده‌های جدیدتری مواجه هستیم، من نمی‌گویم این موضوع در جامعه ما شدید است، خیلی نادر است و اختصاص دارد به تیپ خانواده‌ها و فضاهایی که متأثر از فرهنگ‌های بیرونی هستند اما به هر جهت این زنگ خطر را برای مسئولین فرهنگی ما باید داشته باشد.

حجازی افزود: این پدیده جدید و نادر، بحثهم خانگی افراد قبل از ازدواج است که تصمیم می‌گیرند یک مدتی با همدیگر زندگی مشترک را بگذرانند به این بهانه که ما در این فضای مشترک بهتر می‌توانیم با هم آشنا شویم.

وی ادامه داد: تمام اینها روشهای قبلی غربی است و در ممالکی که مدعی فضاهای مدرن و متجدد بودند، رفتند آسیبها را دریافت کردند . با ناکارآمدی این روشها، لزومی ندارد که ما هم بخواهیم از روشهایی که دیگران دچار تبعات و صدمات زیادی شدند را بکار ببندیم. مسئولین فرهنگی ما باید نسبت به این مسئله، بیشتر هوشیار باشند.