به گزارشافکارنیوز،حدود یک هفته پیش سازمان هواشناسی در اطلاعیه ای که تقریباً در تمام رسانه ها منتشر شد اعلام کرد که از سه شنبه ۱۴ آبان به دلیل حاکم شدن جو پایدار درشهر های صنعتی کشور با پدیده انباشت آلاینده ها و در پی آن فراتر رفتن آلودگی هوا از حد استاندارد در این شهرها مواجه خواهیم شد. حوالی ساعت ۹ صبح روز گذشته نیز شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد با قرار گرفتن شاخص درات معلق کمتر از دو نیم میکرون روی عدد ۱۴۵ هوای پایتخت در آستانه هشدار قرار گرفت که البته ۳ ساعت بعد محیط زیست استان تهران هم با کمی اختلاف این موضوع را تأیید کرد اما بازهم
تا ساعت ۹ شب خبری از تصمیمات کمیته اضطرار آلودگی هوا نشد.
با اینکه اعلام تعطیلی مدارس از شب قبل در طی سال های اخیر کم سابقه است و تقریباً تعطیلی مدارس و کاهش ساعات کار ادارات در این سالها اغلب صبح همان روز یعنی زمانی که انبوهی از خودروها برای رساندن دانش آموزان به مدارس وارد خیابانها شده اند اعلام شده اما این بار نیز به اعتقاد برخی کارشناسان این خبر انقدر دیر اعلام شد که صبح امروز نیز بسیاری از والدین و دانش آموزان ابتدایی که ساعت ۱۰ شب گذشته پیگیر اخبار نبوده اند تا دم مدارس رفتند و بازگشتند و درواقع این بارهم این مصوبه نوشدارویی بیش نبود.
بسیاری از منتقدان در دولت قبل چنین تصمیم گیریهای خلع الساعه را مسکن های مقطعی که دردی دوا نمی کند عنوان می کردند اما گویی تغییر مدیریت افراد هم تاثیر چندانی در تغییر این روند نداشته و همچنان شاهد تصمیم گیری های دقیقه ۹۰ و راهکارهای مقطعی هستیم.
البته آلودگی هواو چالش های مرتبط با آن در روز ههای اخیر تنها گریبان گیر پایتخت نشینان نبوده بلکه هموطنان خوزستانی نیز با اینکه در جلسه دو هفته پیش کمیته کاهش آلودگی هوا در سازمان محیط زیست اعلام شد اهواز بازهم آلوده ترین شهر جهان معرفی شده است این هفته دچار دردسرهای فراوانی از بابت آلودگی هوا و در پی آن بارانهای اسیدی شدند که مراجعه حدود ۱۰ هزار نفر به بیمارستانهای اهواز در این هفته تنها یکی از این موارد است.
آنطور که نماینده وزارت بهداشت در کمیته اضطرار آلودگی هوا در این کمیته بیان کرد هفته گذشته به دلیل آلودگی هوا در شهر اهواز ۱۰ هزار نفر با علائم آسم به بیمارستانها مراجعه کردند که ۱۰ درصد از آنها در این بیمارستانها بستری شدند.
به اعتقاد او نبودن سیستمی منسجم برای اعلام شرایط آلودگی هوا در کلان شهرها و به ویژه پایتخت مانند آنچه که در گذشته در مرکز مهار وجود داشت و بر اساس اطلاعات آن می توانستیم تصمیمات مناسب اتخاذ و عکس العمل به موقع هنگام بروز آلودگی هوا داشته باشیم به شدت احساس می شود و باید مجددا احیا شود.
کاظم ندافی اتخاذ تصمیمات فوری در شرایط اضطرار را برای سلامت مردم و اقتصاد کشور مضر دانست و افزود: زمانی که آلایندهها در وضعیت اضطرار یا هشدار قرار میگیرند و اقداماتی را در آن شرایط اتخاذ میکنیم نه تنها اثرات منفی بر سلامت شهروندان تحمیل میشود بلکه از لحاظ اقتصادی نیز متضرر میشویم.
نماینده وزارت بهداشت با انتقاد از محیط زیست به دلیل تخفیفی که در شرایط آلودگی هوا در اطلاع رسانی قائل می شود و از هواشناسی به دلیل چند پهلو بودن اطلاعیه ها و اخطاریه هایشان اظهار داشت: وضعیت مذکور نشان میدهد که باید آلودگی هوا را جدی بگیریم این در حالی است که با اقدامات اشاره شده مانند تعطیلی مدارس و ادارات نمیتوان عکس العمل به موقع داشت.
آنچه روشن است هنوز اراده جدی برای ارائه راهکار های دائمی و موثر برای معضل آلودگی هوا در میان تصمیم گیران کشور وجود ندارد و همچنان بایستی در موارد اضطرار و وارونگی که با توجه به فصول سرد پیش رو روز های زیادی باآن مواجه خواهیم شد تنها منتظر تعطیلی مهدهای کودک و دبستانها، تقاضای والدین آنها برای مرخصی، کاهش ساعات کار ادارات در عصر روزی که آلایندهها انباشته شده اند و از این دست مصوبات باشیم و گرنه همچنان خبری از اعمال استانداردهای روز دنیا در خودرو و سوخت و دیگر راهکاری موثر نیست.
شناسه خبر:
۲۸۱۲۳۶
رودربایستی برای اعلام هوای آلوده
تعطیلی مهدهای کودک و مدارس ابتدایی و چند راهکار مقطعی دیگر البته کمی زودتر از سالهای قبل بازهم تنها نسخه هایی بود که برای علاج معضل آلودگی هوای پایتخت توسط مسئولان پیچیده شد.
۰