رئیسی: بازرسی به معنای بی‌اعتمادی نیست

به گزارش افکارنیوز،حجت‌الاسلام رئیسی در مراسم تودیع و معارفه رؤسای سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: این مراسم به پاس خدمات ارزشمند رئیس سازمان بازرسی کل کشور حجت‌الاسلام پورمحمدی برگزار شد که در یک دوره ۵ ساله در این سازمان نظارت و خدمت زیادی را کردند.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های مصطفی پورمحمدی و همکاران وی در مجموعه سازمان بازرسی کل کشور گفت: من به سهم خود از شرف ریاست قوه قضاییه از زحمات پورمحمدی، معاونین، بازرسان و کارشناسان ایشان در سراسر کشور تقدیر می‌کنم.

معاون اول رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: بدون شک موفقیت پورمحمدی در این دوره مرهون زحمات تک تک همکاران ایشان در این مجموعه است.

وی افزود: آغاز کار رئیس جدید سازمان بازرسی ناصر سراج که از قضات برجسته و مورد شناخت نظام قضایی کشور است و من بیش از ۳۰ سال است که با ایشان همکاری و آشنایی دارم.

حجت‌الاسلام رئیسی شخصیت، نفوذناپذیری، استقلال و توانمندی را از ویژ‌گی‌های بارز رئیس جدید سازمان بازرسی کل کشور دانست و گفت: من تردید ندارم که زحمات حجت‌الاسلام پورمحمدی در یک دوره ۵ ساله با تلاش و همکاری آقای سراج و معاونین ایشان به نتایج بهتری می‌رسم.

معاون اول قوه قضاییه خطاب به پورمحمدی گفت: من از حجت‌الاسلام پورمحمدی و معاونان ایشان تقاضا دارم که همکاری خود را با سازمان بازرسی کل کشور ادامه دهند، بدون شک حضور پورمحمدی در دولت فرصتی برای دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور است چرا که می‌تواند در جایگاه نظارت برای ارتقای سازمان بازرسی تلاش کند.

وی افزود: ما در قوای مقننه و مجریه هم نظارت داریم اما نظارت در این دو قوه خاص است اما در قوه قضاییه به ویژه سازمان بازرسی کل کشور نظارت به صورت عام صورت می‌گیرد.

رئیسی تصریح کرد: گزارش سازمان بازرسی باید متقن و کارشناسی باشد چرا که یک گزارش متقن می‌تواند در مجموعه اداری اثربخشی لازم را داشته باشد.

معاون اول رئیس دستگاه قضا با اشاره به اینکه همیشه مقاومتی با شأن بازرسی همراه بوده گفت: ما نباید به بازرسی نگاه یک مزاحم و مچ‌گیر را داشته باشیم چرا که بازرسی همکار صمیمی مجموعه مدیریت کشور است.

رئیسی تأکید کرد: سازمان بازرسی می‌تواند خوب و به موقع ببیند، نقاط قوت و ضعف را دریابد و به موقع هشدار دهد تا به این شکل اهداف سازمان را عملیاتی کند.

وی گزارشات متقن سازمان بازرسی کل کشور را تضمین کننده اجرای قانون در کشور دانست و گفت: البته وظیفه اصلی وزارت بر عهده مدیران است و پس از آن سازمان بازرسی کل کشور نقش نظارتی خود را آغاز می‌کند.

معاون اول قوه قضاییه خطاب به وزرا و دولت یازدهم گفت: وزرای دولت یازدهم حتماً باید بخش‌های نظارت درون سازمانی خود را فعال کند.

رئیسی تأکید کرد: نظارت و بازرسی به هیچ عنوان به معنای بی‌اعتمادی به مجریان نیست بلکه این نظارت برای تداوم اعتماد نسبت به دست‌اندرکاران و کمک به نظام اداری کشور است.

وی افزود: گزارشات سازمان بازرسی حتماً باید ضمانت اجرا داشته باشد و به این شکل نباشد که بازرسان با تلاش گزارشی را تهیه کند و به مدیران سازمان‌ها بدهند اما آنها نسبت به این گزارش بی‌توجه باشند.

معاون اول قوه قضاییه افزود: در این صورت نه تنها روحیه سازمان بازرسی تضعیف می‌شود بلکه گزارشات نیز بی‌فایده می‌شود.

وی ایجاد تهیه گزارشات را منوط به آسیب‌شناسی دانست و گفت: بسیاری از پرونده‌هایی که کشف شد به لحاظ مبلغ و متهم متفاوت بود اما جنس آنها یکی بود و اگر به فرمان ۸ ماده رهبری در زمینه مبارزه با فساد اقتصادی توجه می‌شد شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم.

وی افزود: ما نباید از یک منفذ دو بار ضربه بخوریم به همین جهت حتی عمل کردن به قانون ضعیف بهتر از قانون‌شکنی است.

حجت‌الاسلام رئیسی تأکید کرد: متأسفانه تاکنون قانو‌ن‌شکنی خسارت زیادی به ما وارد کرده به همین جهت هیچ کس در هیچ وعده‌ای نباید به خود اجازه نقض قانون دهد.

حجت‌الاسلام رئیسی گفت: امروز برای عدالت محوری جز قانون‌مداری نمی‌شناسیم و سازمان بازرسی هم گام‌های خوبی برداشته اما این بدان معنا نیست که ارتقای این سازمان پایان یافته است.

معاون اول قوه قضاییه در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم با تعامل خوب دولت شاهد اتفاقات خوبی در سازمان بازرسی کل کشور باشیم.