افکار

- خبر کلنگ زنی بزرگترین تله کابین خارمیانه در ارومیه از کوه سیر تا پیست اسکی خوشاکو طی شهریور ماه سال ۸۹ مردم استان و منطقه را در بهت فرو برد چرا که طرحهایی فاخر مانند راه آهن مراغه - ارومیه و پتروشیمی های مهاباد و میاندوآب بعد از گذشت دهها سال هنوز درگیر مشکلات فراوان بوده و در ادامه این روند تله کابین ارومیه نیز بعد از گذشت حدود ۳۰ ماه از کلنگ زنی درگیر اخذ مجوز و بروکراسیهای اداری شده است.



طرحی که مهندسان و کارشناسان بر سر چگونگی اجرای آن ۳ سال بحثکرده و در آخر برای جذب سالانه بالغ بر ۲ میلیون گردشگر داخلی و خارجی ۸ سال مدت زمان اجرایی تعیین کردند، هم اکنون به گفته مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری هزاره غرب بروکراسی های اداری از عوامل اصلی کندی روند اجرای طرح بزرگ بوده و هنوز بدنبال اخذ مجوز از دستگاههای اجرایی است.



عدم انجام بررسیهای کارشناسی و فنی پیش از کلنگ زنی از جانوسلو تا پیست اسکی و طولانی شدن پروسه احداثو انصراف سرمایه گذار خارجی از مشارکت در طرح موجب شده سرنوشت آن در هاله ای از ابهام قرار گیرد.


جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی برای اجرای طرحهای صنعت گردشگری یکی از ایده آل های مدیران میراثفرهنگی و امور اقتصادی بوده ولی پروژه بزرگترین تله کابین خاورمیانه که بعد از ۳۰ ماه از کلنگ زنی هنوز بدنبال اخذ مجور از دستگاههای اجرایی شد، تجربه ای تلخ برای سرمایه گذاران و عدم سرمایه گذاری در صنعت گردشگری استان باستانی آذربایجان غربی است.



پیشرفت فیزیکی ماهانه کمتر از یک درصد طرح تله کابین ارومیه



مدیر عامل شرکت سرمایه گذار داخلی تله کابین ارومیه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فازهای اجرایی پروژه و جزئیات طرح از جمله پارک آبی و فضای تفریحی و فرهنگی، موانع و بروکراسی های اداری را یکی از عوامل اصلی کندی روند اجرایی این طرح اعلام کرد.



محمد گیلانی زاده در پاسخ به مشکل میزان سرمایه گذاری خارجی و استعلام معاون امور اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان امور اقتصادی و دارایی آذربایجان غربی، اظهار داشت: سرمایه گذار خارجی سهامدار ۷۵ درصد شرکت هزاره غرب بعنوان مجری اجرای تله کابین بوده و این سرمایه گذار تاکنون به کلیه تعهدات خود در قبال طرح عمل و متناسب با پیشرفت طرح، سرمایه مورد نیاز را تامین کرده است.



وی پیشرفت فیزیکی فاز یک این پروژه از جانوسلو تا کوه سیر را ۲۰ درصد عنوان و با بیان اینکه مقرر شده در صورت رفع موانع اداری و اخذ مجوزهای لازم طی مدت ۱۰ ماه این فاز پروژه آماده افتتاح و بهره برداری شود، ادامه داد: مشکل ارز، راه دسترسی نامناسب از مسیر داخل جانوسلو به همراه آب مورد نیاز از دیگر مشکلات پیش روی این طرح بوده که نیازمند مساعدت و همکاری مسئولان هستیم.



مدیر عامل شرکت سرمایه گذار داخلی تله کابین ارومیه یادآور شد: زمین ایستگاه دوم پروژه فوق از طریق اداره کل منابع طبیعی و امور اراضی باید تامین شود که باید در این راستا عملیات اجرایی تسریع یابد، چرا که عدم تحویل این زمین، موجب عدم اجرای پروژه می شود.



روند اجرایی تله کابین ارومیه قابل قبول نیست



رئیس سازمان امور اقتصادی و سرمایه گذاری آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اظهار نگرانی و انتقاد از عدم استمرار پیشرفت پروژه متناسب با پیش بینی ها و توافقات قبلی فی ما بین، گفت: مدیر عامل و شرکت مشکلات و مسائلی را که در روند اجرای پروژه اخلال ایجاد می کند را احصا و برای رفع مشکلات آنها را به مرکز خدمات سرمایه گذاری اطلاع دهند.



حسین دبیری همچنین در خصوص فرایند اجرای طرح، ورود سرمایه گذار خارجی و نحوه و میزان ورود سرمایه خارجی خواستار ارائه توضیحاتی توسط مدیرعامل شرکت هزاره غرب شد و ادامه داد: با توجه به قوانین و مقررات سرمایه گذاری خارجی، ارائه مدارک و مستندات ورود سرمایه خارجی و گزارش هزینه کرد آن در پروژه ضروری است.



وی با اشاره به اینکه مسائلی از قبیل میزان زمین مورد نیاز برای ایجاد دکل و ایستگاهها و تغییر کاربری اراضی از جمله مشکلات اجرایی این طرح بود، ادامه داد: متاسفانه به هنگام جذب سرمایه گذار خارجی زمین مشخصی برای سرمایه گذاری نمی توانیم معرفی کنیم و تا عدم رفع این مشکل روند سرمایه گذاری خارجی در آذربایجان غربی به کندی انجام می شود.



کلنگ احداثبزرگترین و طولانی ترین تله کابین دنیا به طول ۳۶ کیلومتر در ارومیه در ۶ شهریور ۸۹ به زمین زده شد که مرحله اول از نخستین فاز طرح تله کابین ارومیه از جانوسلو تا کوه سیر در مسیری به طول ۴ هزار و ۱۲۵ متر احداثمی شود.



فاز اول این طرح در مسیری به طول ۸.۵ کیلومتر از جانوسلو به کوه ایوعلی کنار جاده بند ارومیه، فاز دوم از ایوعلی تا سد شهر چایی به طول ۱۲ کیلومتر و فاز سوم از سد شهرچایی تا پیست اسکی خوشاکو به طول ۱۵.۵ کیلومتر احداث میشود که مقرر بود با اعتبار ۵ هزار میلیارد ریال و ۱۲۰ میلیون یورو توسط بخش خصوصی احداث شود.