پایکوبی عشایر در برابر ملک‌زاده

به گزارش افکارنیوز به نقل از مهر، ترافیک پارک ساعی در خیابان ولی عصر آن هم ظهر روز جمعه ۱۳ بهمن ماه خبر از اتفاقی در میدان ونک می داد.

وانت ها و کامیون هایی که مملو از گوسفند و شتر و بز بودند در میدان ونک بار خالی کردند و عشایر نیز با لباس های سنتی شان راس ساعت ۱۴ به سمت خیابان جام جم حرکت کردند.

قدم به قدم پوسترهای حاشیه خیابان ولی عصر اطلاع می داد که صدای عشایر از روز جمعه در پایتخت شنیده می شود. البرز، سمنان، خراسان رضوی، ورامین، استان مرکزی از جمله استانهایی بودند که هر کدام حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ راس دام را برای نمایش به تهران و خیابان ولی عصر آورده بودند.

برخی از آنها هر چند قدم ایستاده با ساز و دهل مخصوص خودشان به رقص و پایکوبی می پرداختند. نیروی انتظامی خیابان ونک تا جام جم را بسته بود و تنها چند خودرو تشریفات و آمبولانس پشت سر کاروانهای عشایر حرکت می کردند.

موبایل، دوربین عکاسی و فیلمبرداری حتی امان بزهای شاخدار عشایر را هم بریده بودند و شترها و اسب ها از این همه هیجان تهرانی ها برای دیدنشان رم می کردند.

هر استانی برای خود در حاشیه خیابان ولی عصر چادری برپا کرده بود که در آن از مهمانانش با آش مخصوص استان خود پذیرایی می کرد.

ماموران شهرداری نیز پشت سر کاروان ها خیابان ولی عصر را جارو می کردند و تابلوهای اطلاع رسانی این جشنواره را از در و دیوار خیابان بر می داشتند.

محمد شریف ملک زاده رئیس سازمان میراثفرهنگی پس از چند کنسل شدن برنامه هایش در حوزه گردشگری، این بار در حاشیه برنامه حضور یافت و مسیر ونک تا پارکینگ صدا و سیما را به همراه جمعیت حاضر و کاروانهای عشایر پیاده روی کرد.

مدیران میراثفرهنگی استانها و بخش های دیگر این سازمان نیز ملک زاده را همراهی می کردند. در جلوی پارکینگ صدا و سیما هنگام پایان یافتن این برنامه هر کدام از گروهها به پایکوبی در جلوی رئیس سازمان میراثفرهنگی پرداختند.

در حاشیه این برنامه نماینده ای از یک آژانس گردشگری فعال در حوزه ورود تورهای خارجی به ایران به محمد شریف ملک زاده گفت: توقع داشتیم درباره این جشنواره به آژانس های گردشگری اطلاع رسانی می شد و ما می توانستیم برای این برنامه گروههای خارجی را دعوت کنیم.

از سوی دیگر مسئله ای را می خواهم مطرح کنم که آن هم مربوط به قیمت بلیت موزه ها می شود اینکه چرا به یکباره قیمت بلیت موزه ها گران شده است.

در پاسخ به این سئوال محمد شریف ملک زاده بیان کرد: بلیط موزه ها برای آژانس داران، مردم و و گردشگران خارجی تعریف جداگانه ای دارد و ما حتی در برخی از روزها ورود به موزه ها را رایگان اعلام می کنیم این قول را می توانم بدهم که برای خدمات دفاتر مسافرتی رقم مناسب تری در نظر گرفته خواهد شد.

وی گفت: برای این منظور قیمت بلیط ها برای بازدید کنندگان صف بندی می شود.

رئیس سازمان میراثفرهنگی در پاسخ فرد دیگری که پرسید آیا کوچ عشایر را می توان در حوزه طبیعت گردی برشمرد بیان کرد: حوزه طبیعت گردی چندین شاخه مختلف دارد و کوچک عشایر یکی از زیر مجموعه های گردشگری می تواند باشد.

عشایر شرکت کننده در این برنامه نمادین از فردا شنبه ۱۴ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران، صنایع دستی، هنرهای نمایشی و آداب و رسوم خود را تا ۱۹ بهمن ماه به نمایش در می آورند. به همین منظور عشایر شرکت کننده در این برنامه پس از پایان این جشنواره بابت حضور در تهران مبالغی را از سازمان امور عشایر دریافت خواهند کرد.

همچنین ساعت ۱۵ روز شنبه ۱۴ بهمن در مراسمی با حضور رئیس جمهور آداب و رسوم مربوط به کوچ عشایر در فهرست میراث ملی به ثبت می رسد.