به گزارش افکارنیوز به نقل از مهر، این امر هم از نظر اصلاح خاک و افزایش سطح حاصلخیزی و هم از لحاظ جلوگیری از انتشار مواد آلوده کننده محیط زیست قابل تکریم است.
به هر ترتیب توجه به محیط زیست و حفظ سلامت و بهداشت جامعه و رعایت جنبه های پیشگیرانه یکی از اصول کنترل بقای زندگی و استفاده از مواهب الهی است.
اهمیت دفع بهداشتی زباله ها که امروز از آن به عنوان طلای کثیف یاد می شود هنگامی بر همگان روشن خواهد شد که خطرات ناشی از آن به خوبی شناخته شود.
زباله ها خسارات زیست محیطی فراوانی به بار می آورند
شهردار کلانشهر رشت در این باره می گوید: زباله ها نه تنها موجب شیوع بیماری ها، تعفن و زشتی مناظر می شوند بلکه می توانند با آلوده کردن آب، خاک و هوا خسارات زیست محیطی فراوانی به بار آورند.
محمد علی ثابت قدم افزود: پسماندهای شهری اگر بصورت صحیح از مبدا تفکیک شوند می توان به عنوان یک فرصت برای اشتغال و بهره برداری استفاده کرد.
وی اظهارداشت: زباله های شهری را نباید به عنوان یک تهدید شناخت بلکه زباله یک فرصت و سرمایه است و در بسیاری از کشورهای جهان زباله را با عنوان طلای کثیف نامگذاری کرده اند.
شهردار کلانشهر رشت گفت: خوشبختانه طی سنوات گذشته در این شهر برای حفظ محیط زیست، بهبود شرایط زیست محیطی و ارتقای بهداشت تلاش های فراوانی صورت گرفته تا از این مواد ضایعاتی استفاده بهینه صورت گیرد.
وی افزود: شهرداری رشت در زمینه تفکیک زباله از مبداء تلاش های فراوانی کرده تا آموزش های لازم به مردم منتقل و پسماند تفکیک و به چرخه تولید باز گردد.
ثابت قدم تاکید کرد: اگر زباله به حال خود رها شود تبدیل به معضل ولی اگر تفکیک شود سرمایه ای ارزشمند از آن بوجود خواهد آمد.
سالانه مقادیر قابل توجهی زباله با پرداخت هزینه های گزاف در زمین های جنگلی استان دفن می شود
متاسفانه سالانه مقادیر قابل توجهی سرمایه(زباله تر) بجای بازیافت و تبدیل به کود آلی با پرداخت هزینه های گزاف در زمین های جنگلی و ساحلی استان دفن می شود در حالیکه با بازیافت مجدد زباله های تر(بجای دفن و یا سوزاندن زباله) کود کمپوست تهیه و سود سرشاری را عاید اقتصاد و صنعت کشورهای خواهد کرد.
بررسی ها نشان می دهد با استفاده از ماشین های تولید کننده کود کمپوست(آلی) می توان تمامی پسماندهای غذایی و تر را به کودی مرغوب و با کیفیت تبدیل کرد و از سوی اجرای این طرح می تواند ضمن نهادینه شدن فرهنگ بازیافت زباله ها، تعدیل تولید زباله و اصلاح الگوی مصرف موجب کاهش سالیانه هزینه های فعلی تنظیفات حمل و نقل و دفن زباله ها در سال برای شهرداری ها و صرفه جویی اقتصادی زیادی به دنبال داشته باشد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: ساخت کارخانجات کمپوست در شهرهای مختلف استان اقدام اساسی در حفظ محیط زیست است.
مهرداد لاهوتی جلوگیری از نفوذ شیرابه ها در داخل خاک، ممانعت از تولید گازهای گرم کننده جو زمین، جلوگیری از احتمال آتش سوزی و حفاظت از آب های زیر زمینی را از فوائد راه اندازی کارخانه کمپوست برشمرد.
وی اظهارداشت: سالیانه میلیون ها تن زباله های آلی دفن و یا سوزانده می شود و علاوه بر این که مشکلات زیست محیطی فراوانی را بوجود می آورد، هزینه های کلانی صرف حمل، دفن و یا سوزاندن زباله می شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در روش دفن زباله علاوه بر مشکلات و خطرات ورود نیترات و سایر مواد آلاینده به آب های زیر زمینی، اشغال فضای بیشتر توسط مواد زائد از دیگر معایب این روش به شمار می رود.
اصلاح الگوی مصرف بهترین شعار حفاظت محیط زیست است
وی همچنین با اشاره به اینکه اصلاح الگوی مصرف بهترین شعار حفاظت محیط زیست است، افزود: اصلاح الگوی مصرف، تولید زباله کمتر، استفاده کمتر از منابع طبیعی و در نتیجه حفاظت محیط زیست را به همراه خواهد داشت.
لاهوتی در ادامه بر ضرورت ایجاد کارخانجات کمپوست در سطح گیلان تاکید کرد و یادآورشد: این گونه کارخانجات گامی مهم در جهت بازیافت زباله به عنوان طلای کثیف و بهره برداری از آن در چرخه اقتصادی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست استان است.
امروزه فزونی جمعیت و در پی آن بالا رفتن مصرف و اشاعه فرهنگ مصرف گرایی تولید زباله را در ابعاد گوناگون خانگی، شهری و صنعتی به سرعت افزایش داده است و کاستن از حجم زیاد تولید زباله امری ضروری است.
با توجه به مشکلات دفع مواد زائد شهری و مشکلات زیست محیطی که این مواد بر روی منابع طبیعی و اکوسیستم دارند لزوم ارائه روشی بهینه برای بازگرداندن مواد قابل مصرف به چرخه زندگی، سودمندی این روش را نشان می دهد که این امر به وسیله تهیه کمپوست میسر می شود.
کمپوست امروزه به عنوان یک کالای اقتصادی شناخته می شود و می تواند به انسان و شادابی و رفاه زندگی اش خدمات شایانی ارائه دهد برهمین اساس صاحب نظران آن را طلای کثیف می نامند.
مدیر عامل شرکت کود آلی گیلان در این زمینه گفت: زباله به عنوان یک آلاینده زیست محیطی مهم شناخته شده و در چند دهه اخیر همزمان با رویدادهای بزرگ زباله باعثافزایش آلودگی های آب، خاک و هوا شده است.
حسن انساندوست افزود: اگر با برنامه های هدفمند از بار آلودگی زباله ها و پسماندها کاسته نشود بهداشت عمومی را با ناهنجاری مواجه خواهد کرد.
دفع زباله در شهرها و روستاهای کشور دارای مشکلات بسیار زیادی است
وی اظهار داشت: هم اکنون دفع زباله در شهرها و روستاهای کشور دارای مشکلات بسیار زیادی است، با توجه به این چالش ها ایجاد کارخانه های کمپوست یک اولویت مهم مدیریت شهری است.
مدیر عامل شرکت کود آلی گیلان با اعلام اینکه مصرف کمپوست می تواند جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی باشد، ادامه داد: در تهیه کمپوست با کیفیت استاندارد توجه به سه موضوع از قبیل اندازه ذرات کمپوست، میزان پوسیدگی مواد اولیه کمپوست و درصد مواد مواد غیر مفید مانند شیشه و پلاستیک می تواند از گسترش آلودگی محیطی جلوگیری کند.
به هر حال در سالهای اخیر انسان دریافته که از دست دادن محیط زیست مترادف با از بین رفتن حیات بشری بر روی کره زمین است در این راستا یکی از مواردی که به شدت محیط زیست را تهدید می کند مواد زائد جامد ناشی از فعالیت های مختلف جوامع انسانی است که در صورت عدم مدیریت اصولی، اثرات مخربی بر عناصر اصلی محیط زیست خواهد داشت.
برای این هدف باید بهترین گزینه بازیافت زباله را در نظر گرفت که هیچ تاثیر نامطلوبی روی محیط و انسان نداشته باشد " کمپوست " یکی از گزینه های برتر است
شناسه خبر:
۱۸۷۶۱۵
کارخانه کمپوست اقدامی برای بهبود زندگی
راه اندازی کارخانه کمپوست گامی در مسیر بهبود شرایط بهتر زندگی شهرنشینی و اقدامی ارزشمند برای تبدیل بازمانده های گیاهی، حیوانی، کشاورزی و سایر مواد آلی بصورت مواد زائد و ضایعات برخی فعالیت های صنعتی است
۰