به گزارش افکارنیوزبه نقل از مهر، دکتر علی امیر‌سواد‌کوهی روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری اولین کنگره سراسری مراقبتهای ویژه " گذشته، حال و آینده " در سالن همایشهای دانشگاه شهید بهشتی، افزود: بخش ICU یکی از بخشهای حساس در هر بیمارستان است چرا که هر ورود و خروجی در این بخش می‌تواند عامل ایجاد عفونت باشد و همواره باید تلاش کنیم تا میزان ورود و خروج در این بخش‌ها کم شود.

این فوق تخصص مراقبتهای ویژه با اعلام اینکه به ازای هر تخت ICU می بایست یک پرستار وجود داشته باشد، گفت: متاسفانه در حال حاضر برای هر ۲ تخت یک پرستار داریم که این موضوع برای همه بخشهای بیمارستانی کشور صدق نمی کند.

امیرسوادکوهی با اشاره به وجود ۸۰ فارغ االتحصیل مراقبتهای ویژه در کشور، اظهارداشت: در حدود ۳۰۰ بخش ICU در کشور داریم که این افراد در تعدادی از این بخشها حضور دارند اما سایر بخشهای ICU توسط متخصصان داخلی، بیهوشی و… اداره می شود.

وی از تهیه استانداردهای مراقبتهای ویژه در ۷ بخش و ارسال آن به وزارت بهداشت خبر داد و افزود: این استانداردها را از دی ماه سال گذشته تا فروردین امسال ارسال کرده ایم ولی هنوز خبری از تایید آنها نیست.

امیرسوادکوهی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت برای گسترش تختهای ICU در کشور تلاش زیادی صورت داده است، گفت: از ابتدای سال تاکنون هزار تخت آی‌سی‌یو به مجموع تختها اضافه شده و آمار از سه هزار تخت ICU به ۴ هزار رسیده است اما نباید فراموش کرد که استاندارد‌سازی این تختها از افزایش تعداد آن مهمتر است.
وی ادامه داد: حدود ۲۰۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور داریم که طبق قانون وزارتی باید ۱۰ درصد آن در هر بیمارستان به تختهای مراقبتی ویژه از جمله ICU یا سی‌سی‌یو اختصاص یابد. اما اکنون کمتر از یک سوم آن محقق شده است.

رئیس انجمنهای مراقبتهای ویژه ایران یکی از ارکان استاندارد‌سازی بخش ICU را در نظر گرفتن ساختمان مناسب برای این بخش عنوان کرد و گفت: هر ساختمانی برای ایجاد ICU مناسب نیست.

وی در پاسخ به اینکه چند درصد تختهای ICU در کشور کاملا استاندارد است، افزود: آمار خیلی دقیقی ندارم ولی بنابر شواهد شاید کمتر از ۱۰۰ تخت ICU استاندارد پایه را دارند.