به گزارش افکارنیوزبه نقل از مهر: دکتر محمود سروش گفت: وزارت بهداشت با ایجاد پایگاههای مراقبت بهداشتی در مرزهای هوایی، دریایی، جاده‌ای و ریلی و استقرار " افسران سلامت " در این مرزها، بیماریابی فعال و دقیقی انجام می دهد.

وی افزود: افسران سلامت وظیفه دارند از موارد مشکوک به بیماری نمونه ‌برداری کرده و در صورت لزوم فرد مشکوک به بیماری را به نزدیکترین بیمارستان منتقل کنند و اگر ضرورت داشته باشد نمونه‌های گرفته ‌شده به مراکز بهداشت منتقل می‌شوند. محل اقامت این مسافران را شناسایی و به این صورت موارد را مدیریت می‌کنیم.

سروش ادامه داد: ارائه آموزشهای بهداشتی و مراقبتی در مرزها به ویژه برای زائران عتبات عالیات از دیگر اقداماتی است که به منظور کنترل بیماریهای واگیر انجام می شود. همچنین مدیران کاروانهای زیارتی نیز آموزشهایی را دریافت می‌کنند و در طول مسیر رفت و برگشت به زائران ارائه می دهند.


وی ایمن سازی را از دیگر اقدامات وزارت بهداشت در مرزها و مبادی ورودی کشور عنوان کرد و افزود: تمامی افراد زیر ۱۵ سال اعم از ایرانی و غیرایرانی هنگام ورود به کشور و در مرزها تحت واکسیناسیون فلج اطفال قرار می‌گیرند.

مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی وزارت بهداشت، کمبود نیروی انسانی را یکی از معضلات ایجاد پایگاههای مراقبت بهداشت مرزی عنوان کرد و گفت: البته در حال حاضر پوشش نیروها نسبت به سالهای گذشته به سرعت در حال افزایش است.


سروش، بیشترین نگرانیهای بهداشتی در مرزهای کشور را خطر انتقال بیماریهای واگیر مانند وبا، تب کریمه کنگو، آنفلوانزا و بیماریهایی از این قبیل دانست و افزود: در مقطع کنونی مشکلی از نظر خطر انتقال بیماریها نداریم.