به گزارش افکارنیوزبه نقل از مهر، حسین نادری منش صبح امروز در همایش دانشگاهها و موسسات اموزش عالی غیردولتی غیر انتفاعی در دانشگاه غیردولتی شیخ بهایی اصفهان، اضافه کرد: بر اساس برنامه پنجم توسعه امسال باید برای بین ۳۰ تا۴۰ درصدجمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور ظرفیت سازی می کردیم، درحال حاضر این جمعیت نزدیک به ۱۲ میلیون نفر است که تا پنج سال آینده این تعداد به ۹ میلیون نفر کاهش می یابد یعنی الان برای ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر و بیش از آنچه که در برنامه پنجم توسعه تاکید شده ظرفیت سازی کردیم و اگر همین ظرفیت را تا پایان برنامه پنجم حفظ کنیم هیچ مشکلی نداریم.
وی گفت: این برای اولین بار است که از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی از نظر برنامه پنجم توسعه هیچ گونه فشاری برای اضافه کردن صندلی جدید نداریم که بدین معنا است که تعداد صندلی ها به اندازه کافی است.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: درسال جاری ۴۶۰ هزار نفر از آموزش و پرورش تحصیلشان به اتمام رسیده که با حساب تمام پشت کنکوری ها نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر پشت کنکوری داریم.
نادری منش ادامه داد: بر اساس تعداد فارغ التحصیلان آموزش و پروش برای هر نفر ۳ صندلی و بر اساس کل پشت کنکوری ها برای هر دو نفر سه صندلی خالی داریم.
این مقام مسئول در وزارت علوم در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به تعداد موسسات غیردولتی گفت: هم اکنون ۳۴۰ موسسه غیردولتی داریم و از اولویت های ما این بوده که سعی شود به این موسسات دانشجو بدهیم در حال حاضر جمعیت کل دانشجویی کشور از ۳ میلیون ۷۰۰ هزار نفر به ۴ میلیون ۴۰۰ هزرا نفر رسیده یعنی در آن زمان جمعیت غیرانتفاعی ها ۵ درصد بود اما الان به ۱۰ درصد نزدیک شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نسبت استاد به دانشجو در دانشگاههای غیر دولتی گفت: این نسبت برای دانشگاههای دولتی یک به بیست است و در دانشگاهای غیردولتی یک به سی تا یک به چهل قابل قبول است اما در برخی موسسات این نسبت بین یک به هشتاد تا یک به صد می رسد.
نادری منش در ادامه با بیان اینکه با شهریه نمی توان ۳۴۰ موسسه را چرخاند تاکید کرد: دانشگاههای غیر انتفاعی نمی توانند تنها بر اساس شهریه فعالیت کنند بلکه در این زمینه لازم است راه حل هایی اندیشیده شود. کشور هم نمی تواند این تعداد دانشگاههای غیرانتفاعی را اداره کند که یا باید غیرانتفاعی های کوچک تجمیع شوند یا با همین وضعیت فعلی ادامه دهند.
وی در این زمینه به ذکرمثالی پرداخت و گفت: ما در کشور دانشگاههای صنعتی بزرگی مانند امیرکبیر، شریف، خواجه نصیرالدین داریم که عقل حکم می کند این دانشگاهها با یکدیگر تجمیع شود.
معاون آموزشی وزارت علوم همچنین با اشاره به سند چشم انداز ایران درافق ۱۴۰۴ اظهار داشت: بر اساس قانون دانشگاهیان علاوه بر دانشگاهی بودن می توانند شرکت های دانش بنیان داشته باشند به عبارت دیگر اگر فقط نیرویی تربیت کنیم که مدرک کاردانی داشته باشد اما به اهداف ما در سند چشم انداز کمکی نکند ابتر خواهد ماند.
وی خاطر نشان کرد: شاخص ارزیابی، تعداد آدم مدرک دار نیست بلکه باید دید این مدرکها چقدر منجر به اقدامات و گامها مثبت می شود.
شناسه خبر:
۱۶۱۳۶۵
دانشگاههای غیرانتفاعی ادغام می شوند
معاون آموزشی وزات علوم با ارائه آماری از میزان صندلی خالی دانشگاهها برای پشت کنکوری ها گفت: در حال حاضر بر اساس تعداد کل پشت کنکوری ها برای هر دو نفر سه صندلی خالی داریم.
۰