به گزارشافکارنیوزبه نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا، سرهنگ مهرداد امیدی معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا با اشاره به اینکه از سال ۸۹ وظیفه مبارزه با شرکت‌های هرمی به پلیس آگاهی ناجا واگذار شده است، گفت: در طول شش‌ماهه دوم سال ۸۹ و ابتدای سال ۹۰ اقدامات قاطعی در خصوص مبارزه با شرکت‌های هرمی صورت گرفت به طوری که به تعطیل اکثر شرکت‌های هرمی منجر شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شرکت‌های هرمی به حداقل فعالیت در چند سال گذشته رسیده است، اظهار داشت: در شش ماه ابتدای سال جاری ۳۰۰ پرونده در خصوص شکایت از عملکرد برخی افراد در شرکت‌های هرمی در پلیس آگاهی تشکیل شد که این پرونده‌ها ۵۱۸ نفر شاکی داشته‌اند و در این راستا ۹۵۸ نفر دستگیر شدند.

امیدی ادامه داد: ۴۶ نفر از دستگیر شدگان با قرار تأمین روانه زندان شدند و ۳۱ دفتر فعالیت که به صورت باندی عمل می‌کردند در محل اسکان اعضای این شرکت‌ها شناسایی، تعطیل و پلمپ شد.

وی گفت: ۱۳ دفتر در استان البرز، ۶ دفتر در تهران بزرگ، ۵ دفتر در مازندران، ۴ دفتر در منطقه ویژه غرب استان تهران، ۲ دفتر در اصفهان، یک دفتر در گیلان و … پلمپ شد.

وی با اشاره به اینکه پایگاه اصلی این کلاهبرداران در تهران هم اکنون ناامن شده و آن را از دست داده‌اند، اظهار کرد: در تهران بیش از ۲ هزار دفتر تعطیل شد و در حال حاضر این شرکت‌ها به شهرهای حاشیه تهران از جمله کرج، اسلامشهر و رباط کریم پناه برده‌اند.

این مقام انتظامی با بیان اینکه این شرکت‌ها دنباله گلدکوئست هستند گفت: در اصفهان به یکی از این شرکت‌ها با نام «گامانت» توسط مأموران ضربه سختی وارد و ساختار تشکیلات آنان به طور کلی متلاشی شد.

امیدی با اشاره به اینکه پلیس آگاهی و پلیس فتا هر دو وظیفه کشف جرم را دارند، خاطر نشان کرد: مرز بین این دو پلیس بسیار باریک است و به دلیل استفاده مجرمان از تکنولوژی‌ها و فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات تعامل این دو پلیس اجتناب ناپذیری می‌کند.

وی ادامه داد: از جمله مجرمانی که مرتکب جعل و کلاهبرداری در فضای سایبر تحت عنوان شرکتهای هرمی فعالیت کرده و به اختلال در نظام اقتصادی کشور اقدام میکنند؛ در این حوزه همکاری مشترکی پلیس فتا و پلیس آگاهی، مردم و بزهدیدگان را زودتر به حقشان میرساند.